avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate stefanmcm10

Activitate stefanmcm10

Mulțumesc de idee, se aplică, dar eu vreau sa scap de credit, nu sa imi fac altul nou. Imobilul s a valorizat mult de la achiziție pana acum si vreau sa il vand sa achit anticipat tot creditul, in felul asta ma scap de dobanda pe care ar trebui sa o plătesc pana la final si diferența e profit. O zi buna!

cosmineanugheorghe a scris:

Buna ziua . Daca ati platit cel putin 3 ani , faceti o refinantare la alta banca, si atunci puteti vinde fara problema.

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Logica mea spunea la fel, dar voiam sa stiu si legal daca se poate. Exista posibilitatea de a face contactul cu un posibil cumpărător asa incat sa fie stipulate lucruri cum ar fi obligatia mea ca banii primiti de la el sa fie utilizați cu prioritate pentru achitarea creditului si ridicarea interdicției de vanzare? Stiu ca dureaza ceva timp ridicarea acestei interdicții si ma gândesc ca vrea si el sa fie acoperit. Nu stiu care sunt limitele unui contract si ce se poate stipula dau nu in el.

gi-jane2 a scris:

Sunt de părere ca daca faceți o promisiune de vânzare, luati avans cât trebuie sa dati, apoi achitati, scoateți casa de sub ipoteca, nu mai sunteți sub contract , respectiv,interdictie.

Doar în cazul unei novații adica când cumpărătorul preia și creditul, ar fi trebuit sa fie eligibil.

Buna ziua si mulțumesc pentru răspuns. Înțeleg ca practic trebuiesc îndeplinite simultan două condiții. Prima ar fi ca cel care doreste sa cumpere sa aiba cash suma pe care o agreez cu el si sa fie eligibil la rândul lui pentru creditul "prima casa". Cumva creditul aceasta înțeleg ca nu mai există acum, se numește "noua casa" sau ceva de genul, nu cunosc diferențele între ele, poate asta sa reprezinte o problema? Cum se stabilește eligibilitatea pentru un program care nu mai există, sau se merge pe criteriile de eligibilitate de la "prima casa"?
Buna ziua. Am un apartament achiziționat prin credit ipotecar Prima Casa. Conform regulilor acestuietip de credit, apartamentul se poate înstrăina foar după 5 ani de la primirea creditului. Întrebare: daca găsesc pe cineva care sa fie dispus sa il achite cash, exista posibilități juridice sa fac asta? In sensul ca as vrea sa inchei un act notarial cu acea persoană prin care el sa imi vireze banii cu care eu sa achit integral creditul, sa aștept ok ul fondului de garantare pentru înstrăinare si ulterior sa fac contractul de vânzare cumpărare? Cred ca speță aceasta este des întâlnită, daca stiti o soluție prin care sa pot vinde acel apartament înainte de cei 5 ani. Mulțumesc anticipat pentru răspuns. O zi cat mai plăcută!