avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate concorde1

Activitate concorde1

Legea 50/1991 actualizata in 2024.

Daca aveti o proprietate personala nu inseamna ca puteti face ce vreti in ea . Cateva reparatii, amenajari,modificari, se pot face fara autorizatie daca in general respecta aceleasi specificatii ca cele initiale , insa majoritatea nu se pot face fara autorizatie .

In plus , daca locuiti intr-un complex rezidential aveti nevoie de acceptul Asociatiei de Locatari, totodata Regulamentul de ordine interioara poate interzice anumite modificarii ale imobilului.

In cazul unui blocator , atat primariile care monteaza asa ceva dar si proprietarii de spatii private au nevoie de autorizatie pentru ca aceasta modificare, amenajare, constructie nu intra sub incidenta niciunui articol de lege care prevede o exceptie.Acestea pot afecta siguranta circulatiei pietonilor sau a vehiculelor.
Pe cei care au avut o paguba sau s-au ales cu o vatamare din cauza unui astfel de blocator ii sfatuiesc sa se interseze daca montarea acestuia respecta legislatia. In cazul in care nu se respecta sa ceara despagubiri proprietarului parcarii/imobilului in mod amiabil sau in instanta