avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Necesita autorizatie de constructie montarea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Necesita autorizatie de constructie montarea de blocator de parcare ...

Necesita autorizatie de constructie montarea de blocator de parcare cu inaltimea de 50cm pe proprietate private?

Am cumparat de la o persoana juridica o cladire si ulterior in fata ei un teren format din patru locuri de parcare, pentru fiecare loc de parcare din cele patru am numar cadastral si este intabulat in cartea funciara a localitatii. Mentionez ca terenul si cladirea se afla in curtea societatii de la care am cumparat si in care se afla si camine de nefamilisti care erau in proprietatea acestei firme, caminele intre timp au fost vandute chiriasilor. Societatea ramanand proprietara pe terenurile dintre blocuri transformandu-le in parcari dand fiecaruia numar cadastral, o parte din teren ramanand ca alei de acces.
Ce pasii trebuie sa urmez si cui trebuie sa ma adresez pentru a monta blocatoare de parcae si de a marca cu vopsea locurile de parcare?
Cel mai recent răspuns: concorde1 , utilizator 12:57, 2 Iunie 2024
mai mentionez ca pana sa cumpar terenul reprezentand cele 4 parcari nu a fost delimitat niciodata cu gard sau altceva locatarii din blocurile de nefamilisti foloseau acel teren pentru parcare si alee de trecere
Instalarea d eblocatoare se face oficial numai de catre reprezentantii primariei cu blocatoare speciale standard
@ynocentta citeste cu atentie enuntul problemei


lya2021 daca ai act de vanzare cumparare cu nr cadastral pe acele parcele,le poti marca si monta orice sistem de blocare....nu ai nevoie de autorizatia cuiva

probabil proprietarul initial a dezmembrat terenul initial, rezultand blocurie,caile de acces si cladirea cu locurile de parcare respective
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
hob, utilizator
Pentru orice lucrare/modificare a locului de parcare privat ai nevoie de autorizatie
In cazul unui accident ( o masina iti loveste blocatorul sau un pieton se impiedica si are loc o vatamare corporala ) trebuie sa dovedesti ca ai indeplinit toate formalitatile legale. Altfel sunteti bun/buna de plata !

Autorizatiile se obtin de la primarie , dar sunt localitati sau zone unde acestea nu pot fi obtinute pentru ca exista niste hotarari in acest sens sau afecteaza siguranta traficului.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
avocatesc, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)
Parcare privata ascgmg ascgmg Buna ziua, Avem urmatoarea problema: intr-un ansamblu imobiliar nou, langa blocuri s-au vandut parcela cu parcela si locuri de parcare (fara niciun spatiu ... (vezi toată discuția)