avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Necesita autorizatie de constructie montarea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Necesita autorizatie de constructie montarea de blocator de parcare ...

Necesita autorizatie de constructie montarea de blocator de parcare cu inaltimea de 50cm pe proprietate private?

Am cumparat de la o persoana juridica o cladire si ulterior in fata ei un teren format din patru locuri de parcare, pentru fiecare loc de parcare din cele patru am numar cadastral si este intabulat in cartea funciara a localitatii. Mentionez ca terenul si cladirea se afla in curtea societatii de la care am cumparat si in care se afla si camine de nefamilisti care erau in proprietatea acestei firme, caminele intre timp au fost vandute chiriasilor. Societatea ramanand proprietara pe terenurile dintre blocuri transformandu-le in parcari dand fiecaruia numar cadastral, o parte din teren ramanand ca alei de acces.
Ce pasii trebuie sa urmez si cui trebuie sa ma adresez pentru a monta blocatoare de parcae si de a marca cu vopsea locurile de parcare?
Cel mai recent răspuns: concorde1 , utilizator 12:57, 2 Iunie 2024
Bun ziua, ce lege spune ca avem nevoie de autorizație pentru a monta blocator pe parcarea mea proprietate personala? Multumesc
Legea 50/1991 actualizata in 2024.

Daca aveti o proprietate personala nu inseamna ca puteti face ce vreti in ea . Cateva reparatii, amenajari,modificari, se pot face fara autorizatie daca in general respecta aceleasi specificatii ca cele initiale , insa majoritatea nu se pot face fara autorizatie .

In plus , daca locuiti intr-un complex rezidential aveti nevoie de acceptul Asociatiei de Locatari, totodata Regulamentul de ordine interioara poate interzice anumite modificarii ale imobilului.

In cazul unui blocator , atat primariile care monteaza asa ceva dar si proprietarii de spatii private au nevoie de autorizatie pentru ca aceasta modificare, amenajare, constructie nu intra sub incidenta niciunui articol de lege care prevede o exceptie.Acestea pot afecta siguranta circulatiei pietonilor sau a vehiculelor.
Pe cei care au avut o paguba sau s-au ales cu o vatamare din cauza unui astfel de blocator ii sfatuiesc sa se interseze daca montarea acestuia respecta legislatia. In cazul in care nu se respecta sa ceara despagubiri proprietarului parcarii/imobilului in mod amiabil sau in instanta
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2024
concorde1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata a blocului folosita de straini ice_bella20 ice_bella20 Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi: 1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)
Parcare privata ascgmg ascgmg Buna ziua, Avem urmatoarea problema: intr-un ansamblu imobiliar nou, langa blocuri s-au vandut parcela cu parcela si locuri de parcare (fara niciun spatiu ... (vezi toată discuția)