Buna ziua! În urma unei plângeri împotriva fiului meu de 17 ani, cei care au depus plângere spun ca vor împăcarea în instanta. În ce conditii se poate produce aceasta?
În acea seara declarația s-a luat în calitate de suspect, au fost martori de ambele părți și nu am primit nici un proces verbal. Ulterior agentul care se ocupa de caz a spus ca așteaptă dosarul de la parchet ca să facă audieri și sa vadă daca au existat camere în zona. De atunci a trecut o luna și nu mai știm nimic. La audieri ar fi bine sa participe și un avocat? Agentul spune ca nu este nevoie deoarece va fi audiat întâi în calitate de martor. Ma gândesc sa nu se taraganeze prea mult și sa treacă 3 luni iar noi sa nu mai putem depune plângere. Noi vrem împăcare, din acest motiv nu am făcut plângere dar dacă altfel nu se poate vom depune. În cât timp ar trebui sa ajungă un dosar de la parchet la agentul de politie pentru cercetări? Am înțeles ca tatăl băiatului ar fi politist și ne este frica sa nu intervină cumva.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri!!
Doar în ziua incidentului a dat declarație și în prezenta soțului, ulterior nu a mai fost chemat. Ei au spus ca dosarul este la parchet și urmează sa se facă cercetări. Bănuiesc ca în urma cercetărilor se va ajunge la concluzia dacă este inculpat sau nu. În declarația lui și a martorilor este specificat ca și celălalt a lovit. Are certificat medico legal, nu știm câte zile,am fi putut scoate și noi dar nu am scos. A trecut deja o luna și nu mai știm nimic, urma sa ne sune când dosarul ajungea la agentul de politie pentru cercetări. Sa merg iarăși la ei și sa întreb sau sa mai așteptăm?
Bună ziua! În urma cu o luna fiul meu de 17 ani a avut un încident în strada cu un alt băiat de 18 ani. Fiul meu s-a îndreptat spre el pentru ca celalalt îl înjura și a fost lovit cu pumnul în fata iar el l-a lovit la fel. Fratele băiatului de 18 ani a chemat salvarea, desi acesta nu era rănit iar băiatul meu împreună cu cei doi prieteni ai lui au fost duși la secție pentru declarații. Ulterior am aflat ca s-a depus plângere împotriva lui și s-a deschis un dosar de loviri și alte violente. Noi nu am depus plângere deși a fost lovit și el, am mers ulterior la politie și am întrebat care este procedura, aceștia ne au spus ca dosarul este la parchet și așteaptă sa vina la un agent de politie pentru cercetări. A trecut o luna de atunci și nu am mai fost chemați pentru declarații. Ce se poate întâmpla mai departe, se poate închide în lipsa de probe sau cu vreun alt motiv? Noi cum putem afla asta? Menționez ca noi am mers la politie și am spus ca vrem sa ii împăcăm pe cei doi, aceștia fiind, la început de drum, al nostru ar vrea sa urmeze și o cariera militara iar faptele au fost minore. Ce ne sfătuiți sa facem?
Este posibil ca dosarul sa ajungă în instanta fără audieri? Ei au dat declarații doar în acea seara și li s-a spus sa aștepte ca vor fi chemați pentru alte declarații.