avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan1958

Activitate bogdan1958

Răspuns la discuția certificat de urbanism
bogdan1958 a scris:

Multumindu-va pt. raspuns Dle top DAN, tin sa va precizez ca nu modific structura cladirii folosindu-ma de trapa de acces existenta si sunt intr-o cladire independenta. Si vine si întrbarea subsidiara, pt. ca toata lumea e atît de amabila aici, PROPRIETARUL DIN FUNDUL CURTII IN CARE LOCUIM IN INDIVIZIUNE, ARE TEMEI LEGAL DE A MA RECLAMA LA PRIMARIE ??? SAU ALTFEL SPUS, TREBUI SA-I CER LUI AUTORIZATIE PT A CREEA ACEASTA SCARA SI SA-MI RENOVEZ PODUL ?? MENTIONEZ CA SUNTEM COMPLET INDEPENDENTI IN 2 CASE DIFERITE;
Re multumiri pt amabilitate
Multumindu-va pt. raspuns Dle top DAN, tin sa va precizez ca nu modific structura cladirii folosindu-ma de trapa de acces existenta si sunt intr-o cladire independenta. Si vine si întrbarea subsidiara, pt. toata lumea e atît de amabila aici, PROPRIETARUL DIN FUNDUL CURTII IN CARE LOCUIM IN INDIVIZIUNE, ARE TEMEI LEGAL DE A MA RECLAMA LA PRIMARIE ??? SAU ALTFEL SPUS, TREBUI SA-I CER LUI AUTORIZATIE PT A CREEA ACEASTA SCARA SI SA-MI RENOVEZ PODUL ?? MENTIONEZ CA SUNTEM COMPLET INDEPENDENTI IN 2 CASE DIFERITE;
Re multumiri pt amabilitate
Dle Cermak, va multmesc pt raspuns, si-mi permit sa continui un pic aducându-va urmatoarele precizari : Imobilul in care locuiesc este independent, dar am un vecin in fundul curtii care m-a reclamat la Primarie ca-mi modific casa!!!!!! Eu nu am facut dec^t lucrari de curatenie si de izolatie în pod, fara a afecta structura casei, care, repet este independenta, vecinul sta la mai bine 45 m in spatele curtii. Acum, ca a iesit ceva frumos vreau sa construiesc aceasta scara de acces. Mentionez ca suntem într-o curte in indiviziune, dar în imobile diferite si independente, tot as avea nevoie de acordul lui ????
Va multumesc mult pt precizia raspunsului dvs. As dori totusi o mica precizare : la ce moment exact se considera ca am schimbat destinatia, adica, podul care era inaccesibil (sau accesibil prin trapa ce o voi folosi pt. ridicarea scarii) va deveni accesibil prin înfiintarea scarii si deci va deveni suprafata locuibila ??? Deci inainte de a construi scara, trb. sa cer un Certificat de urbanism ? sau o pot face ulterior? Va trebui sa declar la fisc suprafata aceasta ????
Mii de multumiri =D>
Buna ziua,
Doresc si eu sa aflu informatii privitor la urmatoarea situatie :
1. Locuiesc intr-o casa ce are un pod f. frumos dar inaccesibil (nu a fost luat in calcul când am efectuat cadastrul si intabulareea), exsita o trapa veche pe care doresc sa o folosesc in vederea executarii unui acces direct mai precis, voi construi o scara
2. Am executat deja lucrari de curatire si vopsitorie in sus numitul pod
As vrea sa stiu :
1. la ce moment acest pod devine suprafata locuibila???? Oare sunt deja in afara legii ????
2. daca pentru edificarea acestei scari am nevoie de un certificat de urbanism, autorizatie de constructie etc.???
Multumesc mult celor ce-mi vor da un raspuns