avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate Vani1967

Activitate Vani1967

Stiu ca daca ANAFul are datorii către contribuabili, după 5 ani , beneficiază de prescriptii . oare Contribuabilul beneficiază și el?sau exista vreo cale în care datoriile se șterg ?
Am un pfa pe taxi din noiembrie 2012 . Masina sa stricat in februarie 2014 . Pana am reparato in 2017, am lucrat la plan.dupa 6 luni sa stricat din nou. Tot acest timp nu am plătit nimic . In 2017am fost la anaf si am vorbi cu inspectoruț. A spus ca întreruperea mai mare de 6 duce la retinere licenței si ma pus sa scriu estimat până în 2017. Eu nu am mai lucrat din 2017 dar mi-a venit cu tot cu penalități 50000 lei .se poate sa mai declar o dată veniturile şi să mă trec la 4 ore pe cartea de muncă.sau ceva sa mai reduc di bani?
Am cumpărat o masină de la un tip din bucuresti si mia dat fiscalul propietarului din tulcea ,motiv ca el nu a mai inscriso. Cu cine ar trebui sa fac acte de vânzare cumpărare ?,cu propietar sau cu cal ce mi-a vândut masina ? Fiscalul este valabil asa ? Am de la propietar si declaratia scoateri din evidenta a masini .
Proprietarul a scos fiscal pentru cumpărătorul masini apoi a radiato.Cumparatorul masini nu a inscriso pentru ca are datorii ,dar mi-a vanduto mie și mi-a dat fiscalul propieterului destinat vanzatorului. Întrebarea e : 1) daca fiscalul e valabil așa între propietar și cumpărător ? 2) daca propieterul mai poate scoate un fiscal intre mine si el ?
Masina are nevoie de fiscal chiar dacă este scoasă de la taxe și impozite. Cel care a cumparat-o ,nu a inscris-o nicăieri , dar mi-a vânduto mie.el nu o poate înscrie pentru ca are mari datorii la stat. Proprietarul a anulat actel cu respectivul și a făcut acte cu mine. Acum umurmează dacă se mai poate ca cei de la taxe si impozite de la propietar ,de unde a scoso ,sa-i mai scoată proprietarului un fiscal, sau sa scrie pe contractul de vânzare cumpărare că mașina este scoasă de la taxe și impozite. Se poate?