avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate TTTF

Activitate TTTF

Dar eu nu vreau că el să păstreze numele meu. Doresc să își ia numele lui de familie dar el nu e de acord .

Liliana Gradinaru a scris:

Va faceti probleme de lucruri irelevante. Puteti transcrie divortul in Romania cu numele sotului actual, nu musai cu numele schimbat.
Nu conteaza ce scrie in act la domiciliu pentru parintii dv. Il puteti notifica daca doriti, dar cam atat.
Daca doriti explicatii detaliate mai multe, vorbiti cu un avocat.

Nume divort
Buna ziua. Problema sta in felul următor - Căsătoria încheiată în România, soțul a luat numele meu. Anul acesta am divorțat , divorțul s-a efectuat în Germania. În timpul căsătoriei soțul și-a luat și cetățenia germana .
Acum vreau sa înscriu divorțul in Romania dar problema e la nume. In Germania nu îl pot "obliga" să își ia numele dinaintea căsătoriei. In Romania trebuie cerere ptr schimbarea numelui. El nu este de acord sa isi schimbe numele. Vrea să rămână cu numele meu.
Ce as putea face in privința aceasta. Cum ar trebui sa procedez? Menționez că nu suntem în condiții bune , nu se poate discuta amiabil cu el.
Pot sa înscriu cererea de divorț și să cer renunțarea la nume ? Cu numele la copii ce se va întâmpla?
El este luat în spațiu cu domiciliul la adresa unde locuiesc părinții mei chiar daca are propria lui proprietate în alt oras. dar nu mai dorește să se întoarcă în România . Cum ar putea părinții mei să ii anuleze domiciliul. Buletinul lui este valabil inca 5-6 ani și chiar daca expira are acte de identitate nemțești deci nu îl mai interesează .
Va mulțumesc