avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume după divorț Buna ziua. Problema sta in felul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume după divorț Buna ziua. Problema sta in felul următor ...

Nume divort
Buna ziua. Problema sta in felul următor - Căsătoria încheiată în România, soțul a luat numele meu. Anul acesta am divorțat , divorțul s-a efectuat în Germania. În timpul căsătoriei soțul și-a luat și cetățenia germana .
Acum vreau sa înscriu divorțul in Romania dar problema e la nume. In Germania nu îl pot "obliga" să își ia numele dinaintea căsătoriei. In Romania trebuie cerere ptr schimbarea numelui. El nu este de acord sa isi schimbe numele. Vrea să rămână cu numele meu.
Ce as putea face in privința aceasta. Cum ar trebui sa procedez? Menționez că nu suntem în condiții bune , nu se poate discuta amiabil cu el.
Pot sa înscriu cererea de divorț și să cer renunțarea la nume ? Cu numele la copii ce se va întâmpla?
El este luat în spațiu cu domiciliul la adresa unde locuiesc părinții mei chiar daca are propria lui proprietate în alt oras. dar nu mai dorește să se întoarcă în România . Cum ar putea părinții mei să ii anuleze domiciliul. Buletinul lui este valabil inca 5-6 ani și chiar daca expira are acte de identitate nemțești deci nu îl mai interesează .
Va mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
TTTF, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:55, 6 Iunie 2024
Va faceti probleme de lucruri irelevante. Puteti transcrie divortul in Romania cu numele sotului actual, nu musai cu numele schimbat.
Nu conteaza ce scrie in act la domiciliu pentru parintii dv. Il puteti notifica daca doriti, dar cam atat.
Daca doriti explicatii detaliate mai multe, vorbiti cu un avocat.
Dar eu nu vreau că el să păstreze numele meu. Doresc să își ia numele lui de familie dar el nu e de acord .

Liliana Gradinaru a scris:

Va faceti probleme de lucruri irelevante. Puteti transcrie divortul in Romania cu numele sotului actual, nu musai cu numele schimbat.
Nu conteaza ce scrie in act la domiciliu pentru parintii dv. Il puteti notifica daca doriti, dar cam atat.
Daca doriti explicatii detaliate mai multe, vorbiti cu un avocat.

Si cu ce va ajuta dacă îl schimba?
Dacă ați divortat în Germania nu il mai schimba
Copiii rămân cu numele pe care îl au.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
gi-jane2, moderator
Nu puteti decide dv. peste cele decise de o instanta si nici nu puteti adauga la hotararea unei instante. Daca nu doreati acest lucru, trebuia sa fi analizat inainte de divortul in Germania.
Nu inteleg asta cu numele, sa mor daca inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb nume dupa divort si unul din soti decedat nadejdailea nadejdailea Buna ziua, casatorita in romania si dupa 16 ani ne-am divortat in Spania, el a decedat dupa 2 luni de la divort. Nu am specificat schimbarea numelui si pactul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului dupa divort ale2012 ale2012 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 3 anisori.intrebarea mea este urmatoarea daca eu vreau sa divortez de sotul meu si el e de acord ca si ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui nu a fost discutata - divort pronuntat in germania - buna ... Fledermaus Fledermaus Divort Germania - pastrarea numelui nu a fost discutata Buna ziua, intrebarile mele sunt legata de pastrarea numelui dupa pronuntarea divortului in ... (vezi toată discuția)