Art. 60. - Scutiri
Sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:
1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere;
b) salarii şi asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);
c) pensii;
d) activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;
2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator. Încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, al ministrului pentru societatea informaţională, al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice şi al ministrului finanţelor publice.
Multumesc frumos! O zi frumoasa!
Multumesc pentru raspuns!
Insa nu cred ca este fix informatia de care as avea eu nevoie. Adresa sediului angajatorului este trecuta atat in CIM, cat si in actul de telemunca iar noi oferim posibilitatea desfasurarii activitatii de la alta locatie. Ma interesa daca avem un angajat din alta localitate (adica lucrat de la domiciliul propriu, nu un loc de munca organizat de angajator), noi ii trimitem actul de telemunca, acesta trebuie sa contina un punct in care angajatul trebuie sa treaca adresa de la care lucreaza (aceasta fiind alta decat cea din CI), sau nu mai este obligatoriu acel punct?
Buna ziua,
In actul de telemunca pentru angajatii care isi desfasoara activitatea de la alte locatii, trebuia pana acum sa apara si un punct unde acestia sa treaca adresa de la care vor lucra. Astazi am asistat la o conversatie in care s-a spus ca s-a adaugat in legea 81/2018 un punct precum ca in actele de telemunca nu mai este obligatoriu sa fie trecuta adresa de unde lucreaza. Am gasit legea insa nu scria nimic despre acest fapt. Ma puteti lamuri, va rog, pe acest subiect?
Multumesc!
Buna ziua,
Daca un angajat din domeniul IT a finalizat studiile superioare, insa nu si-a sustinut lucrearea de licenta, mai intra la persoane scutite? Sau pana nu are diploma de licenta, nu mai este scutita de impozit?
Multumesc!
Buna ziua,
Daca o angajata vrea sa se intoarca mai repede din CIC, trebuie sa i se reduca timpul de lucru la 6h/zi pana cand copilul implineste varsta de 2 ani?
Multumesc!
Buna ziua!
Lucrez in departamentul de HR si am inteles ca va fi pusa la dispozitie o noua versiune a aplicatiei Revisal, oare stiti ceva despre asta?
Multumesc anticipat!