avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TELEMUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TELEMUNCA

Buna ziua,

In actul de telemunca pentru angajatii care isi desfasoara activitatea de la alte locatii, trebuia pana acum sa apara si un punct unde acestia sa treaca adresa de la care vor lucra. Astazi am asistat la o conversatie in care s-a spus ca s-a adaugat in legea 81/2018 un punct precum ca in actele de telemunca nu mai este obligatoriu sa fie trecuta adresa de unde lucreaza. Am gasit legea insa nu scria nimic despre acest fapt. Ma puteti lamuri, va rog, pe acest subiect?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: o.foleanu@house-of-communication.com , utilizator 15:47, 22 Octombrie 2024
În cazul activității de telemuncă, contractul individual de muncă conține, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează în regim de telemuncă;
b) perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator;
,,,,

C.i.m. trebuie sa contina locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să își desfășoare activitatea în locuri de muncă diferite, precum și dacă deplasarea între acestea este asigurată sau decontată de către angajator, după caz.
Multumesc pentru raspuns!

Insa nu cred ca este fix informatia de care as avea eu nevoie. Adresa sediului angajatorului este trecuta atat in CIM, cat si in actul de telemunca iar noi oferim posibilitatea desfasurarii activitatii de la alta locatie. Ma interesa daca avem un angajat din alta localitate (adica lucrat de la domiciliul propriu, nu un loc de munca organizat de angajator), noi ii trimitem actul de telemunca, acesta trebuie sa contina un punct in care angajatul trebuie sa treaca adresa de la care lucreaza (aceasta fiind alta decat cea din CI), sau nu mai este obligatoriu acel punct?
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2024
o.foleanu@house-of-communication.com, utilizator
Din lege reiese clar ca, telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator..nu scrie nimic de domiciliul salariatului .. Prevederea din lege cu privire " locul/locurile desfășurării activității de telemuncă, convenite de părți" a fost abrogata la 06-05-2021, Litera c) din Alineatul (2) , Articolul 5 a fost abrogată de Punctul 3, Articolul II din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 36 din 5 mai 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 474 din 06 mai 2021.

De asemenea, in baza principiului libertatii contractuale, nimeni nu va impiedica sa stabiliti prin AA ca locul desfasurarii activitatii de catre telesalariat sa fie alta adresa decat cea la care domiciliaza.
Multumesc frumos! O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma intereseaza daca un act aditional cu privire la modificarea ... Cris Grasu Cris Grasu Ma intereseaza daca un act aditional cu privire la modificarea locului de unde angajatul isi desfasoara activitatea de telemunca, poate fi refuzat la semnat . ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu - telemunca Andreea944 Andreea944 Buna ziua, Legat de noua lege 81 din 30 martie, am cateva intrebari. Societatea noastra are angajati care lucreaza la domiciliu. Acest aspect este precizat ... (vezi toată discuția)
Model act aditional telemunca aurash29 aurash29 Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de act aditional de modificare a locului muncii in raport cu noile reglementari privind telemunca? Va sunt ... (vezi toată discuția)