Le-am scris celor de la Ministerul Educației email si mi-au raspuns ! Mi-au zis exact cum ati spus si dumneavoastra ca se refera la anul in curs !
Acum urmeaza sa merg la Inspectoratul Scolar sa le arăt raspunsul de la ministerul educatiei si sa vedem cum rezolvam !
Cornel Vasile a scris:
Ati inteles destul de bine.
Ati inteles destul de bine.
Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus, adică unde legea (norma juridică) nu distinge, nici interpretul nu trebuie să distingă. în alte cuvinte, generalitatea formulării unui text legal conduce la generalitatea aplicării lui, fără a se introduce distincţii pe care textul respectiv nu le conţine.
Repeti anul? Nu incasezi alocatie indiferent de varsta.
La AJPIS si apoi la Tribunalul de care apartineti cu domiciliul.
Elevii peste 18 ani care urmeaza cursurile invatamantului liceal special beneficiaza de alocatie in conditiile in care orientarea catre invatamantul special se face si ca urmare a inregistrarii esecului scolar (repetentie) in invatamantul de masa? Pentru ca cei de la AJPIS Vaslui solicita scolii scoaterea lor de pe lista de beneficiari, considerand ca daca au ajuns in clasa a IX-a la 18 ani inseamna ca au repetat anii scolari anteriori.
Textul de lege nu face nicio referire la "repetarea oricărui an școlar pe parcursul traseului educațional".
"Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi repetă anul şcolar ... " . Sunt in asentimentul dvs ca legea se refera numai la cei care au implinit varsta de18 ani.