avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate Maria955

Activitate Maria955

Am mai revenit cu update:
Am fost inapoi la scoala si la Ajpis cu răspunsul de la Ministerul Educației si m-au pus sa le aduc si de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale raspuns cu interpretarea legii !
Astept sa vad daca imi vor raspunde si cei de la Ministerul Muncii…

Maria955 a scris:

Le-am scris celor de la Ministerul Educației email si mi-au raspuns ! Mi-au zis exact cum ati spus si dumneavoastra ca se refera la anul in curs !
Acum urmeaza sa merg la Inspectoratul Scolar sa le arăt raspunsul de la ministerul educatiei si sa vedem cum rezolvam !

Cornel Vasile a scris:

Ati inteles destul de bine.

Le-am scris celor de la Ministerul Educației email si mi-au raspuns ! Mi-au zis exact cum ati spus si dumneavoastra ca se refera la anul in curs !
Acum urmeaza sa merg la Inspectoratul Scolar sa le arăt raspunsul de la ministerul educatiei si sa vedem cum rezolvam !

Cornel Vasile a scris:

Ati inteles destul de bine.

Deci sa inteleg ca nu se mai ia alocatie dupa 18 ani daca se repeta un an oricare este el pana sa faci 18 ani … ca asa este textul din lege si nu se specifica clar …

Cornel Vasile a scris:

Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus, adică unde legea (norma juridică) nu distinge, nici interpretul nu trebuie să distingă. în alte cuvinte, generalitatea formulării unui text legal conduce la generalitatea aplicării lui, fără a se introduce distincţii pe care textul respectiv nu le conţine.

Stiu si eu ca daca repeti anul nu mai primesti pe anul acela alocatie, dar dupa ce a facut 18 ani nu a repetat nimic…. Clasa a 6 a repetat, iar acum are 18 ani este in clasa a 11 a si nu ii mai da alocatie ca a repetat a 6 a.
Iar intrebarea era daca repetarea oricărui an inainte de 18 ani , dupa ce faci 18 mai nu mai primesti alocatie?
ContabilGB a scris:

Repeti anul? Nu incasezi alocatie indiferent de varsta.

Răspuns la discuția Alocatie de stat
Am inteles, multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

La AJPIS si apoi la Tribunalul de care apartineti cu domiciliul.

Si unde trebuie sa depun contestatie ?
Ca cei de la anpis si de la ajpis au zis ca legea asta ii si ca nu primesc alocatie ca asa scrie in ea… desi nu face referire la repetarea unui an anterior implinirii varstei de 18 ani ….

Oare ati rezolvat ceva ? Ca si eu sunt in aceasi aituatie si nu stiu unde sa merg
LTSEcaterina a scris:

Elevii peste 18 ani care urmeaza cursurile invatamantului liceal special beneficiaza de alocatie in conditiile in care orientarea catre invatamantul special se face si ca urmare a inregistrarii esecului scolar (repetentie) in invatamantul de masa? Pentru ca cei de la AJPIS Vaslui solicita scolii scoaterea lor de pe lista de beneficiari, considerand ca daca au ajuns in clasa a IX-a la 18 ani inseamna ca au repetat anii scolari anteriori.

Exact, dar cei de la AJPIS au zis ca se refera la oricare an scolar si bu se mai da .

Cornel Vasile a scris:

Textul de lege nu face nicio referire la "repetarea oricărui an școlar pe parcursul traseului educațional".

"Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi repetă anul şcolar ... " . Sunt in asentimentul dvs ca legea se refera numai la cei care au implinit varsta de18 ani.

Fratele meu a facut 18 ani si este in clasa a 11 a , a repetat clasa a 6a si acum cei de la ajpis nu vor sa ii mai dea alocatie ca cica a repetat clasa a 6a .. dar in lege nu se refera la faptul ca daca repeta anul scolar de cand a facut 18 ani? Unde as putea sa ma mai adresez ?
Buna ziua ! Articolul acesta se refera la anul in curs sa nu il repeti dupa ce ai facut 18 ani ca sa mai poti lua alocatie sau la oricare alt an pana la împlinirea varstei de 18 ani ?
Legea spune ca :
ART. 1
(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta
de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional,
organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevăzuţi la alin. (3) care repetă anul şcolar nu beneficiază de
alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu
certificat medical.