avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Activitate Ungureanu Gabriela Corina

Activitate Ungureanu Gabriela Corina

Buna ziua ! Am o rugăminte ! Îmi poate Răspunde și mie cineva va rigla întrebarea mea cu vaucerele de vacanța pentru asistentul personal va rog? As vrea sa fac răspunsul pentru Primarie și as vrea sa văd și răspunsul Dvs . Mulțumesc !
Buna ziua! Sunt angajata ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav începând cu data de 1 Martie 2024, după multe cereri făcute către Primarie și neaprobate din cauza de,,lipsă buget’’, apoi acționând PRIMARIA in judecată s-a găsit bugetul și m-au angajat. Acum am făcut solicitare pentru acordarea vaucerelor de vacanța și am primit răspunsul următor :
,,Acordarea acestor drepturi reprezintă o posibilitate data in sarcina angajatorului și nu o obligativitate=angajatorii POT acorda in condițiile legii bonuri de valoare
Față de cele expuse , in momentul de față nu intrați in categoria beneficiarilor acestui drept și in plus de acestea la data prezentei nici nu exista prevederi bugetare in sensul celor solicitate.
Răspunsul lor este mai complex dar eu am spicuit puțin din el.
Va rog sa ma îndrumați și pe mine cui sa ma adresez sau cum sa procedez sa-mi iau drepturile .
Am avut in îngrijire 2 persoane cu handicap grav cu asistent personal 10 ani și nu au vrut sa-mi angajeze asistent personal .Acum o am pe mama mea deci a treia persoana și tot nu era buget . După ce i-am acționat in judecată a apărut și bugetul. Mulțumesc !