avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Sunt angajata ca asistent personal al unei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Sunt angajata ca asistent personal al unei persoane ...

Buna ziua! Sunt angajata ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav începând cu data de 1 Martie 2024, după multe cereri făcute către Primarie și neaprobate din cauza de,,lipsă buget’’, apoi acționând PRIMARIA in judecată s-a găsit bugetul și m-au angajat. Acum am făcut solicitare pentru acordarea vaucerelor de vacanța și am primit răspunsul următor :
,,Acordarea acestor drepturi reprezintă o posibilitate data in sarcina angajatorului și nu o obligativitate=angajatorii POT acorda in condițiile legii bonuri de valoare
Față de cele expuse , in momentul de față nu intrați in categoria beneficiarilor acestui drept și in plus de acestea la data prezentei nici nu exista prevederi bugetare in sensul celor solicitate.
Răspunsul lor este mai complex dar eu am spicuit puțin din el.
Va rog sa ma îndrumați și pe mine cui sa ma adresez sau cum sa procedez sa-mi iau drepturile .
Am avut in îngrijire 2 persoane cu handicap grav cu asistent personal 10 ani și nu au vrut sa-mi angajeze asistent personal .Acum o am pe mama mea deci a treia persoana și tot nu era buget . După ce i-am acționat in judecată a apărut și bugetul. Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 18 Iunie 2024
Buna ziua ! Am o rugăminte ! Îmi poate Răspunde și mie cineva va rigla întrebarea mea cu vaucerele de vacanța pentru asistentul personal va rog? As vrea sa fac răspunsul pentru Primarie și as vrea sa văd și răspunsul Dvs . Mulțumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 8 din 18 februarie 2009 privind acordarea voucherelor de vacanța
art.1
...
(2) Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026, personalului ale cărui salarii de bază nete din luna anterioară acordării acestora sunt de până la 8.000 lei.
....

(3) Voucherele de vacanță se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unitățile din domeniul bugetar, și în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.

1. Legea nu prevede pot acorda , ci acorda ... adica obligativitate

2. Acordarea este cam limitata de prevederea din bugetul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistentul personal al persoanei cu handicap grav are dreptul ... karmena karmena Asistentul personal al persoanei cu handicap grav are dreptul la indemnizația de vacanta sau este la latitudinea primăriei sa il acorde sau nu? Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt asistent personal al fetitei mele cu grad de ... CristinaNatalia CristinaNatalia Bună ziua. Sunt asistent personal al fetitei mele cu grad de handicap grav din luna februarie 2024,as dori sa știu dacă pot beneficia de vouchere de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt medic rezident angajat la un spital județean. ... Dsur Dsur Bună ziua. Sunt medic rezident angajat la un spital județean. Am întrebat care este situația voucherelor de vacanta pentru anul 2024 și am primit răspuns ... (vezi toată discuția)