avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistentul personal al persoanei cu handicap grav are ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistentul personal al persoanei cu handicap grav are dreptul ...

Asistentul personal al persoanei cu handicap grav are dreptul la indemnizația de vacanta sau este la latitudinea primăriei sa il acorde sau nu? Cum se poate contesta refuzul primăriei de a acorda acest drept? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 12 Decembrie 2020
Are dreptul la vouchere de vacanta....ce motiv se invoca pentru refuz?
Motivul e ca cei care au facut legea nu dau si banii. Nu dau un motiv,spun ca nu sunt bani pentru asistenții personali si ca plătesc concediul de odihna pentru asistentul personal. Un raspuns oficîal nu am încă,doar la telefon mi-au spus .O sa fac cerere sa mi se acorde Indemnizația de vacanta si voi vedea si motivul invocat. Neavând pregătire juridică, nu inteleg din lege daca dreptul meu de a primi indemnizația de vacanta este obligatoriu pentru angajator (primaria) sau se poate eschiva prin motivația lipsei de fonduri. Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Are dreptul la vouchere de vacanta....ce motiv se invoca pentru refuz?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

2. Voucherele de vacanță se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unitățile din domeniul bugetar, și în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vochere vacanta marimarimokus marimarimokus Sunt angajat asistent personal , angajat la primărie în Oradea .As dori sa știu dacă sunt obligați să ne dea vochere de vacanta .Care ar putea să fie ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanŢĂ gluten gluten Daca este hotarare prin care se acorda voucherele de vacanta ,angajatorul este obligat sa cuprinda in buget valoarea lor sau este optional. Este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta danielnicolae danielnicolae e posibil ,ca angajatii din sistemul national de sanatate sa nu beneficieze de vouchere de vacanta in 2018,pe motiv ca unitatea spitaliceasca nu este ... (vezi toată discuția)