avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Bristy

Activitate Bristy

Buna ziua.
Atat eu cat si sotul meu locuim in Spania. el mi-a cerut divortul, suntem casatoriti din 2016 , casatorie celebrata in Romania, si suntem impreuna din 2012.
In Spania detinem diverse bunuri (apartamente, masini), eu in Romania nu detin nimic, insa el da , are diverse afaceri.
Principala mea sursa de ingrijorare este urmatoarea: in 2014 sotul meu a infiintat o firma, unde el era singurul angajat/administrator/asociat etc, firma relationata 100% - cu jobul lui - programare software pt companii din strainatate. Este in continuare singurul angajat, venit vine dintr-o singura sursa: salariul platit de compania unde lucreaza remote.
Ultimul numar de inmatriculare al firmei este din 2018, cand a schimbat sediul fiscal, din apartamrntul ce il detineam in Ro in apartamentul surorii sale,deoarece noi ne-am mutat din Ro.
Sotul meu si-a mentinut jobul remote, si in Spania si-a deschis un PFA ca sa poate “sa incaseze” salariu prin firma din Ro, pentru a nu incasa in Spania adevararul lui salariu, deoarece impozitarea este enorma in Spania, pt salarii foarte mari.
In 2021 el a decis sa mute firma pe numele tatalui lui, care este proprietar fictiv, pentru a scapa de dubla impozitare Spania- Romania. El este in continuare singurul angajat, el controleaza compania, salariul lui real , conform contractului de munca, este undeva in jur de 9000€ pe luna - incasati in firma din Ro, din care isi plateste lui singur un “salariu” catre PFA-ul din Spania, undeva in jur de 1400€. Insa viata noastra este mult mai lasciva decat cei 1400 EUR ce ii incaseaza el salariu, el fiind cel ce se ocupa sa plateasca cele 2 ipoteci si toate cheluielile casei, vacante, etc. restul de bani aflandu-se in contul companiei sau al tatalui sau si cumva o parte din ei , ajung in contul din Spania, nu stiu cum (legal, ma refer).
El in 2021 a mai infiintat o firma , dupa ce a cumparat assetu-rile si clientii unei firme ce a dat faliment, si a trecut aceasta noua firma tot pe numele tatalui sau, din nou acesta neavand nici un fel de cunostiinte sau relatie cu firma.
Intrebarea mea: la partajul pt divort, se pot in vreun mod considera cele 2 firme ce le-a infiintat , avand in vedere ca le-a trecut pe numele tatalui sau se vor lua in considera doar bunurile din Spania (in Spania salariul celor 2 soti este de asemenea bun comun)?