avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Divort - partaj companii trecute in timpul casatoriei ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Divort - partaj companii trecute in timpul casatoriei pe numele tatalui

Buna ziua.
Atat eu cat si sotul meu locuim in Spania. el mi-a cerut divortul, suntem casatoriti din 2016 , casatorie celebrata in Romania, si suntem impreuna din 2012.
In Spania detinem diverse bunuri (apartamente, masini), eu in Romania nu detin nimic, insa el da , are diverse afaceri.
Principala mea sursa de ingrijorare este urmatoarea: in 2014 sotul meu a infiintat o firma, unde el era singurul angajat/administrator/asociat etc, firma relationata 100% - cu jobul lui - programare software pt companii din strainatate. Este in continuare singurul angajat, venit vine dintr-o singura sursa: salariul platit de compania unde lucreaza remote.
Ultimul numar de inmatriculare al firmei este din 2018, cand a schimbat sediul fiscal, din apartamrntul ce il detineam in Ro in apartamentul surorii sale,deoarece noi ne-am mutat din Ro.
Sotul meu si-a mentinut jobul remote, si in Spania si-a deschis un PFA ca sa poate “sa incaseze” salariu prin firma din Ro, pentru a nu incasa in Spania adevararul lui salariu, deoarece impozitarea este enorma in Spania, pt salarii foarte mari.
In 2021 el a decis sa mute firma pe numele tatalui lui, care este proprietar fictiv, pentru a scapa de dubla impozitare Spania- Romania. El este in continuare singurul angajat, el controleaza compania, salariul lui real , conform contractului de munca, este undeva in jur de 9000€ pe luna - incasati in firma din Ro, din care isi plateste lui singur un “salariu” catre PFA-ul din Spania, undeva in jur de 1400€. Insa viata noastra este mult mai lasciva decat cei 1400 EUR ce ii incaseaza el salariu, el fiind cel ce se ocupa sa plateasca cele 2 ipoteci si toate cheluielile casei, vacante, etc. restul de bani aflandu-se in contul companiei sau al tatalui sau si cumva o parte din ei , ajung in contul din Spania, nu stiu cum (legal, ma refer).
El in 2021 a mai infiintat o firma , dupa ce a cumparat assetu-rile si clientii unei firme ce a dat faliment, si a trecut aceasta noua firma tot pe numele tatalui sau, din nou acesta neavand nici un fel de cunostiinte sau relatie cu firma.
Intrebarea mea: la partajul pt divort, se pot in vreun mod considera cele 2 firme ce le-a infiintat , avand in vedere ca le-a trecut pe numele tatalui sau se vor lua in considera doar bunurile din Spania (in Spania salariul celor 2 soti este de asemenea bun comun)?
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2024
Bristy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:20, 13 Iunie 2024
Nu puteti imparti firmele tatalui și nici dacq erau ale lui nu le-ati fi impartit.
Nu contează cât are salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am discutii cu o companie din norvegia pentru un loc ... liveomars liveomars Buna ziua! Am discutii cu o companie din Norvegia pentru un loc de munca remote, part time, in domeniul HR/ angajare personal si desfasurare activitate pentru ... (vezi toată discuția)
Detin in romania un srl (microintreprindere) db1987 db1987 Buna seara, Detin in Romania un SRL (microintreprindere) si prestez servicii IT remote catre diverse companii. Ma intereseaza peste vara sa merg in ... (vezi toată discuția)
E factura - pfa in romania, servicii în afara ue Radiana2024 Radiana2024 Bună seara. Este obligatorie înscrierea la E Factura în cazul meu? Situatie: am un PFA înființat în August 2023. Lucrez de acasă, din România, pentru o ... (vezi toată discuția)