avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum E Factura - PFA in Romania, servicii în afara UE
Discuție deschisă în

E Factura - PFA in Romania, servicii în afara UE

Bună seara. Este obligatorie înscrierea la E Factura în cazul meu? Situatie: am un PFA înființat în August 2023. Lucrez de acasă, din România, pentru o firma de Recrutare din Singapore. Contractul meu este între mine și compania din Singapore. Recrutarea are loc doar pe teritoriul Marii Britanii (compania deține sediu și acolo). Salariul meu este în lire, il primesc în lei în contul de PFA, dar compania îl emite în lire sterline. Pe lângă salariul fix încasez și comision deci suma nu este tot timpul egala. Dețin și un contabil, am și cont in SPV ANAF. Dar, documentandu-ma despre E Factura, am gasit pe ghidul ANAF următoarea precizare : "următoarele operațiuni sunt exceptate de la obligația utilizării sistemului național privind factura electronica Ro E factura : livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Uniunii Europene de către furnizor sau de alta persoana în contul sau". Atat Singapore cat și Marea Britanie nu sunt în UE. Ma încadrez în excepție? Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Cont bancar pfa as_cj as_cj Buna ziua, Tocmai mi-am infiintat un PFA si as avea niste intrebari. 1. Este nevoie sa deschid un cont business prin care sa incasez veniturile ca si ... (vezi toată discuția)
Facturare externă - pfa mariusignisca mariusignisca Bună ziua, Am un PFA unde voi presta servicii de analiză financiară pentru un client din Anglia. Aș dori să îi trimit o factură externă dar nu știu ... (vezi toată discuția)
Impozite, tva si angajati srl-d oantony oantony Buna ziua, Am infiintat saptamana trecuta un SRL-D. Dupa ce am petrecut cateva zilele documentandu-ma online, am urmatoaele nelamuriri: 1. Daca ma ... (vezi toată discuția)