avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare externă - PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare externă - PFA

Bună ziua,

Am un PFA unde voi presta servicii de analiză financiară pentru un client din Anglia. Aș dori să îi trimit o factură externă dar nu știu ce ar trebui să conțină. Menționez că m-am înregistrat la ANAF în scopuri de TVA, am primit un document cu un număr de TVA. Mi s-a spus că nu trebuie să plătesc TVA doar că trebuie să fiu înregistrat în acea bază de date pentru activități intracomunitare. Totodată mi s-a mai spus că trebuie să completez declarația 390 după ce facturez. Aș dori un model de factură externă. Voi fi plătit în lire sterline în contul bancar al PFA deschis în România, în RON. Orice ajutor este de folos! Muțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 08:16, 21 Septembrie 2018
Factura externa nu are un model anume, puteti folosi modelul pt facturi interne. Treceti doar expresia scutit de TVA si pe langa CIF si codul de TVA pt operatiuni intracomunitare. O puteti emite in lire sterline. Depuneti D390 pt luna in care emiteti factura.
Ioan,

Multumesc, prin CIF va referiti la numarul pe care l-am primit de pe documentul de TVA? Iar codul de TVA unde il gasesc? Tot acolo?

Multumesc anticipat
CIF-ul este numarul fiscal sau CUI-ul, iar nr de TVA este cel cu RO primit de la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa declaratia 390 vies psebi psebi Buna ziua, Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare prest prest Buna ziua. O PFA face prestari de servicii intracomunitare.In tara nu este platitoare de TVA. S-a inregistrat in scopuri de TVA pt.prestarile intracomunitare ... (vezi toată discuția)