Buna ziua.
O PFA face prestari de servicii intracomunitare.In tara nu este platitoare de TVA.
S-a inregistrat in scopuri de TVA pt.prestarile intracomunitare si i s-a atribuit un CUI.
Am intocmit si depus declaratia 390 pe CUI-ul inregistrat in scopuri de TVA..Mai trebuie sa depun si decontul de TVA pe acelasi CUI?
La ANAF parerile sunt impartite,unii spun ca da,altii ba!
Multumesc frumos.
cand faceti prestari sau livrari intracomunitare ( spre UE, PJ inregistrate in VIES) depuneti D 390 pt CUI ul primit de la anaf cu tva ( CIF)
Cand cumparati din UE ( servicii sau bunuri de la PJ inregistrate in VIES) le dati acel cif primit de la anaf, ei va fac factura fara tva, depuneti D 301, calculati TVA-ul si-l platiti la statul roman
Cand cumparati din UE de la PJ neinregistrate in VIES nu aveti nici o obligatie.
Declaratiile de mai sus se depun doar daca exista tranzactii ( nu se depun pe zero)
In nici un caz nu depuneti D 300. Nu e pt dvs, este pt cei inregistrati in scopuri de tva "normal" ( sa i zic asa...)
Pfa declaratia 390 vies
psebi
Buna ziua,
Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)