Bună ziua. În timpul deplasării în fața mea se afla o autoutilitară căruia nu îi funcționau luminile de frânare, iar din această cauză realizând târziu acest lucru am frânat autovehiculul și pentru evitarea unui accident cu autoutilitarea din față am efectuat manevra de pătrundere pe contrasens. Astfel prin pătrunderea pe contrasens o autoutilitară marca VW m-a evitat, iar în spatele acesteia a intrat în coliziune o altă autoutilitară marca Dacia. În urma acestui eveniment, persoanele celor două autoutilare accidentate au sunat la servicul de urgență 112 pentru a chema un echipaj de poliție la fața locului producerii accidentului. În urma sosirii echipajului de poliție, mi s-a solicitat legitimarea, verificarea documentelor cerute și testarea cu aparatul etilotest din urma căruia a rezultat o alcoolemie bineinteles negativa (nu am baut nimic). Cu toate acestea polițistul în cauză mi-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile și o amendă de 990 lei. Întrebarea mea dacă fac contestație pe ce articole din lege mă pot baza pentru a anula acest p.v. sau pentru o pedeapă mai mică având în vedere că e prima dată când pățesc așa ceva.