avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. În timpul deplasării în fața mea se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. În timpul deplasării în fața mea se afla o autoutilitară ...

Bună ziua. În timpul deplasării în fața mea se afla o autoutilitară căruia nu îi funcționau luminile de frânare, iar din această cauză realizând târziu acest lucru am frânat autovehiculul și pentru evitarea unui accident cu autoutilitarea din față am efectuat manevra de pătrundere pe contrasens. Astfel prin pătrunderea pe contrasens o autoutilitară marca VW m-a evitat, iar în spatele acesteia a intrat în coliziune o altă autoutilitară marca Dacia. În urma acestui eveniment, persoanele celor două autoutilare accidentate au sunat la servicul de urgență 112 pentru a chema un echipaj de poliție la fața locului producerii accidentului. În urma sosirii echipajului de poliție, mi s-a solicitat legitimarea, verificarea documentelor cerute și testarea cu aparatul etilotest din urma căruia a rezultat o alcoolemie bineinteles negativa (nu am baut nimic). Cu toate acestea polițistul în cauză mi-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile și o amendă de 990 lei. Întrebarea mea dacă fac contestație pe ce articole din lege mă pot baza pentru a anula acest p.v. sau pentru o pedeapă mai mică având în vedere că e prima dată când pățesc așa ceva.
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 15:20, 20 Iunie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există articole de lege pe care sa va bazați. Doar dacă aveți probe certe ca cel din fata dvs. avea sistemul de iluminare pe frână spate defect.

Având în vedere că dumneavoastră ați pătruns pe contrasens și ați provocat accidentul, nu văd ce articole de lege v-ar putea dezincrimina. În primul rând ați greșit că nu ați păstrat distanța față de cel din fața dumneavoastră, n-ați circulat cu atenție, ați intrat pe contrasens. Asta e, bine că n-a murit nimeni!

~ final discuție ~