avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate LEGAL 4 YOU SRL

Activitate LEGAL 4 YOU SRL

Luati legatura cu un notar, pentru a da o declaratie de notorietate, in care se va scrie ca dl./dna cu numele scris exact cum a fost scris pe documentul vechi, este una si aceeasi persoana cu ....si se va trece numele complet.
Daca sunteti casatoriti sub regimul comuniunii de bunuri, fiecare din soti, detine 50%, in cazul unui deces al unuia din soti, fiecare isi va transmite efectiv cota sa de 50%. Principiile dupa care se va dezbate succesiunea depind, de existenta sau nu a unui testament. In lipsa unui testament, cota sotului care supravietuieste este de 1/4, iar cota descendentilor este de 3/4. In cazul unui testament, pentru mostenitorii rezervatari (care sunt soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului si anume parintii), legea rezerva o anumita cota, care se va oferi indiferent de existenta unui testament si anume rezerva succesorala care este jumatate din cat i s-ar fi oferit in lipsa testamentului.
Despre utilizarea bunurilor mobile, puteti preciza in testament, ca o dorinta, dar nu exista un mijloc de constrangere legala a modului de utilizare a bunurilor transmise pe calea succesiunii,