avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1949 soluții astăzi
Forum Activitate AnisiaDol

Activitate AnisiaDol

Solutiile date de dvs sunt complicate si imposibile si m au facut sa cred ca nu am nici o sansa sa obtin copilul , asa ca am dat un pas inapoi pentru ca nu vreau sa raman fara copil . As vrea totusi sa aud si alte pareri , multumesc

Avocat Neagu Elena a scris:

Mai aveti putina răbdare. Când se vor termina banii dvs și nu o sa aibă ce sa mai cheltuiască, o sa va trimită singur la munca în Anglia( probabil fără copil, ca să se asigure ca-i trimiteti bani în tara pentru " creșterea și îngrijirea copilului").
E trist dar adevărat!
Soluțiile cu privire la pașii pe care ii aveți de făcut i-ati primit deja de la prima postare de acum doua luni. Au rămas aceeași, nu s-a schimbat legislația intre timp.

Buna ziua, am un bebe de 3 luni am locuit in uk timp de 8 ani , dar la 6 luni de sarcina partenerul meu m a convins sa venim in romania (la el acasa) mi am facut mutatia la adresa respectivă , am nascut si bebe poarta numele lui si domiciliul il are aici (a stat la san doar prima luna , si acum este hranit cu formula) . Nu pare ca ne mai intelegem deloc , si as vrea sa pun punct relației si sa plec la mama mea (prin lucrul asta nu intentionez sa il scot pe el din viața copilului) insa el ma amenință ca imi ia copilul pentru ca bebe este pe numele lui si domiciliul e la el , si ca poate sa dovedeasca ca deține proprietate si ca poate avea grija de copil (lucru fals casa e pe numele parintilor lui si el nu stie sa aiba grija nici de el insusi daramite de copil , a si mentionat ca il ia si o sa aibe mama lui grija de el in uk cat el este plecat la munca tot acolo ) din decembrie de cand am venit acasa cheltuim banii mei , nu a muncit o zi sta doar plecat cu prietenii pana la miezul noptii si cand il rog sa stea cu bebe cat fac dus sau curățenie mai mult de 30 de min nu sta cu el . Sunt intr o relatie toxica si ma afecteaza atat pe mine cat si pe copil . Cineva sa-mi spuna va rog ce este de facut, chiar poate sa imi ia copilul asa simplu si sa si plece cu el in strainatate?
Mai tin sa mentionez ca are momente cand este agresiv si violent , in luna 6 de sarcina inainte de a veni in romania m a batut din cauza ca ar fi crezut ca il insel , dovada mai sunt mesajele dintre noi din acea perioada

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

In primul rand trebuie sa stiti ca amenintarea este intotdeauna mai mare decat posibilitatile. Asa functioneaza lucrurile. Adica posibilitatile reale ale partenerului d-voastra de a obtine domiciliul copilului la el sunt gigantic exagerate de cu scopul - absolut jalnic - de a va tine astfel langa el. La vasta de 2 ani copilul are domiciliul stabilit la tata doar daca exista dovezi serioase ca mama nu se poate ingriji de copil. Sunt atat de rare astfel de cazuri incat nici macar nu merita amintite.
Nu merita sa va pierdeti anii din viata intr-o relatie toxica in care partenerul crede ca va poate tine langa el amenintandu-va ca va ia copilul. Nici un om normal nu isi santajeaza partenerul folosindu-se de dragostea pe care acesta o are acesta fata de copil. Ceva e clar in neregula cu el. Mergeti la parinti, gasiti-va un loc de munca, cautati un avocat si deschideti un proces pentru stabilirea domiciliului copilului la d-voastra, pensie de intretinere pentru copil si programul fiecaruia dintre parinti cu copilul.


Unde sa ma angajez cu copil de 2 luni as vrea sa ii mut domiciliul la mama mea si sa plec cu copilul inapoi in anglia unde as avea mai multe posibilitati, doar ca tatal nu o sa mi dea niciodata semnatura sa plec cu copilul
Buna seara ! Sunt impreuna cu partenerul meu de 2 ani (necasatoriti) si avem impreuna un bebe de 2 luni bebe este pe numele lui si la fel ca mine , are domiciliul aici la socrii mei . Nu ne intelegem si vreau sa plec cu copilul , i am spus ca nu am de gand sa il indepartez de copil sau sa ii interzic sa il viziteze . Insa ma ameninta ca imi ia copilul deoarece nu am loc de munca sau domiciliu in romania (deoarece m a adus el in romania in ultimele luni de sarcina ) , eu fiind stabilita de 8 ani in anglia , mi a spus ca nu o sa mi se acorde niciodata copilul si ca bebe va ramane la el . Cine ma poate ajuta cu un sfat va rog.