avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate PKMLS

Activitate PKMLS

Răspuns la discuția Proiect instalatie de gaz pierdut
E ok. La a treia solicitare catre Distrigaz, acest al treilea functionar a "identificat" imediat documentatia in arhiva si mi-a trimis-o in 5 minute. Cautarile anterioare s-au facut superficial, aparent dupa codul de client (altul decat cel indicat de mine) si nu dupa codul locului de consum, asa cum am solicitat.
Răspuns la discuția Proiect instalatie de gaz pierdut
Mulțumesc. Din pacate chiar ei mi-au zis ca au pus proiectul la maculatura. Iar Distrigaz, desi admite ca verificarile anterioare sunt inregistrate in baza documentatiei, afirma ca nu l-au identificat. Eu stiu ca nu este mare lucru, mai ales ca nu au intervenit modificări la instalatie si mai ales ca intre timp am facut 2 verificari cu o alta firma, pentru ca nu venea gazul. Insa pentru verificarea bianuala mi se cere acest "non mare lucru". Solutii exista, am sperat totusi sa gasesc proiectul, mai alea ca tatal meu a fost cel care a initiat instalarea si s-a ocupat de documentatie in urma cu 2 ani.
Răspuns la discuția Proiect instalatie de gaz pierdut
Evident ca ar fi fost contra-cost. Dar ei mi-au spus ca "Doamna, practic e maculatura si am aruncat-o in saci, va facem verificarea asa, ca oricum e doar o schita". Eu vreau sa am proiectul si din cate stiu, ei sunt obligati sa detina un exemplar si, la nevoie, sa imi furnizeze o copie (asa mi-au transmis Engie si Distrigaz Sud), cei cu care am contract, respectic furnizorul de gaze. Iar eu vreau sa stiu daca nu sunt obligati sa "scoata din saci". Si la firma mea se arhiveaza documente, dar niciodata in saci "pentru ca ar fi maculatura". Nu or exista norme de arhivare a documentelor... daca aveti idee?
În vederea verificării instalației de gaz din locuință tatălui meu am solicitat proiectul instalatiei de gaz la firma care a făcut instalația. Aceasta afirma ca l-a "arhivat în saci în 2020-2021" și ca nu mi poate da proiectul, ca ar trebui sa fac reconstituire. Instalația a fost făcută acum 2 ani, cu toată documentația aferenta. Din păcate, în momentul decesului tatălui meu, documentația respectiva "s-a pierdut" din apartament. Întrebarea, în final este: Pot obliga firma care a făcut instalația sa îmi dea o copie după proiectul fără sa plătesc încă o data acea schiță? Firma pare foarte relaxata și-mi zice ca oricum e doar un desen și ca lasă că rezolva tehnicianul și fără proiectul și "ne intelegem". Eu as vrea, totuși, sa am acest proiect de care știu ca exista deja (l-am prezentat firmei care a făcut verificarea la centrala).