avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate cetateancudrepturi

Activitate cetateancudrepturi

In METODOLOGIA DE ORGANIZARE SI FUNTIONARE A CRESELOR SI A ALTOR UNITATI DE EDUCATIE TIMPURIE ANTEPRESCOLARA, se mentioneaza la capitolul 1, dispozitii generale - Art 1 - (4) Gradinita este o institutie de învatamânt, publica sau privata, care are misiunea de a oferi servicii educationale copiilor cu vârste între 3 si 6 ani.

Nu se considera astfel institutie?
O gradinita privata este considerata institutie publica? Am aflat ca nu exista fapta civila sau penala/defaimarea/afectarea unei institutii publice. Ma intereseaza deoarece vreau sa aflu daca pot fi data in judecata pentru defaimare dupa un comentariu/review lasat pe facebook la o gradinita privata, unde nu am mentionat numele niciunei persoane si nu am atacat direct pe nimeni.
Buna! Doresc sa fac o postare pe un grup de facebook, unde sa las un review pentru o cresa privata din oras in care au fost mai multe cazuri de neglijenta, copii care sunt agresati de alti copii, ajunsi acasa cu zgarieturi si vanatai, nu se iau masuri. Copii cu mana fracturata, accidentati grav cu manuta prinsa in poarta etc. Intamplari mai multe care au avut loc anul acesta, dar si in trecut, din cauza managementului prost si al neglijentei.

Nu pot sa fac plangere la politie din cauza ca as afecta cariera uneia dintre educatoare tinere, care a fost manipulata sa semneze o declaratie sa isi asume un incident.

Daca las un astfel de review si mentionez numele institutiei, dar fara sa mentionez numele vreunei persoane anume, in care sa dau exemplu si alte cazuri, fara sa mentionez nume, ma poate da managementul in judecata pentru prejudiciu de imagine?