avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate SebiA

Activitate SebiA

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc tare mult pentru explicație!

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Notarul public care v-a trimis la plimbare dupa certificatul de mostenitor merita un premiu. Unul pentru lene. Lasand gluma la o parte treaba sta in felul urmator: daca stiti data decesului CC notarul poate solicita comunicarea unei copiii dupa certificatul de de3ces si apoi poate cere Camerei Notarilor Publici sa-i comunice daca s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa CC. Camera Notarilor Publici ii poate da doua raspunsuri: Da sau Nu. Daca e Da atunci CNP indica si notarul care a dezbatut succesiunea, iar notarul d-voastra poate sa ceara o copie legalizata de la colegul sau; daca raspunsul este NU va poate face certificatul de mostenitor. Insa problema este ca pentru un loc in cimitir nu merita atata munca. Asa ca a gasit scurtatura cu "aduceti-mi certificatul de mostenitor al persoanei pe care nici macar nu o cunoasteti"

Bună ziua,

Nu se solicită de la cimitir să facem succesiunea după bunica pentru a pentru trece Actul de Concesiune pe numele nostru.

Bunica la data decesului nu a avut bunuri, decât acest drept de concesiune moștenit de la tatăl ei.

Bunica a murit în 2006, și a avut 2 fii: VD decedat în 2023 (tatăl meu) și VL decedat în 2003.

VL a avut un fiu în urma unei căsătorii scurte cu CC de acum 40 de ani (decedată după 2018, din auzite) și un fiu cu aceasta - VC (decedat în 2018, fără copii).

Ni se cere la notariat să aducem certificat de moștenitor al persoanei care e posibil să o fi moștenit pe CC, pentru a putea face succesiunea noastră.

Eu nu am de unde să cunosc această informație, nici cine a fost CC, unde a locuit, dacă a avut rude care să o fi moștenit.

Vă rog frumos să îmi transmiteți cum se poate soluționa o asemenea situație.

Eu trebuie să duc la cimitir un act prin care eu sunt moștenitoare a bunicii. Nu am cum să demonstrez nimic despre cineva pe care nici nu am cunoscut-o și despre eventuale rude ale ei (în speță CC). Aceste informații cred că nici Ministerul de Interne nu le are...

Vă mulțumesc pentru eventualele clarificări.