avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate Bocman

Activitate Bocman

Va mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră. O zi plăcută.

POPA GHEORGHE a scris:

Daca primaria nu are in program/ bugetul local. bani prevazuti si nu exista si alte solicitari din zona, costurile racordarii la ccurentul electric va apartin in totalitate.
Fara curent electric functional, nu veti primi autorizatie de functionare de la DJSP, DJSV si nici de la primarie.

Bună ziua. Doresc să deschis o micro-ferma de găini ouătoare. Terenul meu se afla la 2500 metri fata de ultimul stâlp. Legea nu îmi permite sa construiesc o ferma de păsări mai aproape de 2000 metri fata de ultimă casa din sat. Primăria spune că nu îi privește. Cei de la electrica spun că eu trebuie sa plătesc absolut toate costurile. As dori să știu responsabilitatea cui este racordarea mea la curent electric (380V)?
Buna ziua. Doamna care a decedat nu are copii. Ambii nu au de fapt copii. Toată această dezbatere se va petrece la notar?

Cristina Filimon a scris:

Păi dacă el este singurul moștenitor al doamnei, va trebui să facă dezbaterea succesorală, astfel încât să vă poată transmite proprietate 100%. Dacă nu este singurul moștenitor, trebuie oricum să facă dezbaterea succesorală, astfel încât moștenitorii surorii sale să semneze actul pentru ea.

Pe scurt, dacă unul dintre coproprietari a murit, moștenitorii săi vor fi singurii în măsură să vă transmită drepturile asupra bunurilor defunctului, ceea ce presupune emiterea unui certificat de moștenitor de către notar.

Salut. As dori sa cumpăr un teren agricol de la un domn. In titlul de proprietate este trecut el și sora dumnealui. Ambii nu au copii. Din păcate sora dumnealui a decedat acu 10 ani. Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a putea cumpăra acest teren.? Mulțumesc frumos.