avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate cnutescu91

Activitate cnutescu91

Bună ziua, in urma unei furtuni în Sectorul 3, o creangă de copac a căzut pe mașina mea parcată pe locul de reședință, avariindu-mi plafonul și spargând oglinda din dreapta.
Am sunat la poliția locală pentru constatare și ulterior am ridicat procesul verbal, pe care l-am depus la primărie împreună cu devizul și factura de reparație, pentru a fi despăgubit.

Răspunsul primăriei a fost că nu a fost înregistrată până în momentul incidentului o cerere de toaletare/defrișare. De asemenea, în răspuns a fost anexată atenționarea ANM privind furtuna și au oferit următorul argument:
"Art. 1.351 din Codul Civil prevede că răspunderea este înlăturată atunci când prejudiciul este cauzat de forța majoră sau de un caz fortuit. Alin. (2) al aceluiași articol definește forța majoră ca orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil."

Cu alte cuvinte, Primăria Sectorului 3 nu se consideră responsabilă pentru acest eveniment. Ce soluții mai am și care sunt șansele să fiu despăgubit în instanță?

Mulțumesc.