avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire daune auto de primarie in cazul caderii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire daune auto de primarie in cazul caderii crengilor/copacilor pe masina

Bună ziua, in urma unei furtuni în Sectorul 3, o creangă de copac a căzut pe mașina mea parcată pe locul de reședință, avariindu-mi plafonul și spargând oglinda din dreapta.
Am sunat la poliția locală pentru constatare și ulterior am ridicat procesul verbal, pe care l-am depus la primărie împreună cu devizul și factura de reparație, pentru a fi despăgubit.

Răspunsul primăriei a fost că nu a fost înregistrată până în momentul incidentului o cerere de toaletare/defrișare. De asemenea, în răspuns a fost anexată atenționarea ANM privind furtuna și au oferit următorul argument:
"Art. 1.351 din Codul Civil prevede că răspunderea este înlăturată atunci când prejudiciul este cauzat de forța majoră sau de un caz fortuit. Alin. (2) al aceluiași articol definește forța majoră ca orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil."

Cu alte cuvinte, Primăria Sectorului 3 nu se consideră responsabilă pentru acest eveniment. Ce soluții mai am și care sunt șansele să fiu despăgubit în instanță?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:44, 27 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu avem cum sa va calculam sanse, pentur asta mergeti la un avocat sa vada procesul-verbal, sa vada daca aveti poze etc. si, in functie de locatia copacului, de potentialul pericol sau nu anterior furtunii etc. va poate indruma sau nu spre instanta. O astfel de evaluare nu se poate face aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri carburant din diurna eumi_69 eumi_69 buna ziua, Sunt sofer pe camion la o societate comerciala. In urma unei curse efectuata saptamana trecuta, cursa in care am ramas inzapezit la Buzau 3 ... (vezi toată discuția)
Sarcina - situatie de forta majora? grandanat grandanat Sarcina (mai exact perioada de lauzie) care impiedica exercitarea unui contract comercial (intre PFA si SC), poate fi considerata forta majora ? (vezi toată discuția)
Formular a4200 case de marcat perioada coronavirus Andrei_B3001 Andrei_B3001 Detin un stand intr-un centru comercial. Acum, in perioada coronavirusului, centrul comercial este inchis (este sigilat si nu are voie nimeni sa intre). Eu am ... (vezi toată discuția)