avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sarcina - situatie de forta majora?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sarcina - situatie de forta majora?

Sarcina (mai exact perioada de lauzie) care impiedica exercitarea unui contract comercial (intre PFA si SC), poate fi considerata forta majora ?
Cel mai recent răspuns: avevio , utilizator 20:58, 2 Noiembrie 2016
Nu apreciez ca sarcina poate fi considerata un eveniment imprevizibil si irezistibil care impiedica o persoana sa isi indeplineasca o obligatie.
Din pacate nu poate fi considerata perioada de lauzie caz de forta majora!

Noul Cod civil defineşte forţa majoră.
Astfel art. 1351 alin. (2) prevede: „Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil”. Textul reproduce întocmai definiţia forţei majore formulată de doctrina de specialitate sub imperiul vechiului Cod civil.
Definiţia legală reprodusă mai sus ne arată că forţa majoră este o împrejurare de origine externă, cu caracter excepţional, care este imprevizibilă şi absolut invincibilă şi inevitabilă. Aşadar, pentru ca un eveniment sau o anumită împrejurare să poată fi calificată forţă majoră este necesar să îndeplinească în mod cumulativ trei condiţii: să fie externă, imprevizibilă, absolut invincibilă şi inevitabilă. In cazul dvs nu sunt indeplinite conditiile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare mundi mundi Salut! Sotia mea lucreaza la o fabrica de confectii din Braila, Salarii si bonuri de masa la timp Numai ca atunci cand nu au ceva de lucru le trimit ... (vezi toată discuția)
Clauza de forta majora,aplicare ggrossu ggrossu In ce masura se poate aplica clauza de forta majora contractelor comerciale ? Ce presupune d.p.d.v.juridic ? idem contabil ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere PasatGeorge PasatGeorge Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema. Am incheiat un contract de inchiriere, avand ca obiect un teren agricol in suprafata de 30Ha, pentru ca ... (vezi toată discuția)