avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Formular A4200 case de marcat perioada coronavirus
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Formular A4200 case de marcat perioada coronavirus

Detin un stand intr-un centru comercial. Acum, in perioada coronavirusului, centrul comercial este inchis (este sigilat si nu are voie nimeni sa intre). Eu am bonurile fiscale zilnice (pentru zilele in care s-a lucrat), dar nu am acces la casa de marcat pentru a putea descarca fisierele pentru formularul A4200. In aceasta situatie ce formular se face? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:50, 24 Aprilie 2020
Codul de procedura fiscala precizeaza ca:

"Art. 78. - Cazul de forță majoră și cazul fortuit

(1) Termenele prevăzute de lege pentru îndeplinirea obligațiilor fiscale, după caz, nu încep să curgă sau se suspendă în situația în care îndeplinirea acestor obligații a fost împiedicată de ivirea unui caz de forță majoră sau a unui caz fortuit.

(2) Obligațiile fiscale se consideră a fi îndeplinite în termen, fără perceperea de dobânzi, penalități de întârziere sau majorări de întârziere, după caz, ori aplicarea de sancțiuni prevăzute de lege, dacă acestea se execută în termen de 60 de zile de la încetarea evenimentelor prevăzute la alin. (1)."

Iar Codul civil defineste:

(2) Forța majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil.

(3) Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevăzut și nici împiedicat de către cel care ar fi fost chemat să răspundă dacă evenimentul nu s-ar fi produs.


Deci avand in vedere cele de mai sus, puteti sa depuneti declaratia in momentul in care veti avea acces la datele de la casa de marcat.

Eventual puteti contacta administratia de care apartineti si sa le inaintati o adresa prin email/fax in care le expuneti situatia.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri carburant din diurna eumi_69 eumi_69 buna ziua, Sunt sofer pe camion la o societate comerciala. In urma unei curse efectuata saptamana trecuta, cursa in care am ramas inzapezit la Buzau 3 ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare forta majora coronavirus sorinion61 sorinion61 Buna ziua, Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului. Cand am ... (vezi toată discuția)
Sarcina - situatie de forta majora? grandanat grandanat Sarcina (mai exact perioada de lauzie) care impiedica exercitarea unui contract comercial (intre PFA si SC), poate fi considerata forta majora ? (vezi toată discuția)