avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri carburant din diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri carburant din diurna

buna ziua,

Sunt sofer pe camion la o societate comerciala.
In urma unei curse efectuata saptamana trecuta, cursa in care am ramas inzapezit la Buzau 3 zile, la inapoierea din cursa si incheierea decontului cu firma aceasta mi-a retinut din diurna externa suma de 350 euro pe motivul ca am avut consumul foarte mare si am depasit consumul dat de aceasta companie( IVECO CURSOR - 34 LITRI/100KM).
Va rog sa-mi ziceti daca am ceva castig de cauza daca o sa-i dau in judecata pentru aceste retineri de carburant( contravaloarea carburantului).
In aceeasi situatie sunt si alti colegi de ai mei.


Va multumesc anticipat.


Marius Iana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 4 Februarie 2012
Da, aveti sanse de castig ... puteti invoca in favoarea dvs aspecte care va exonereaza de aceasta raspundere ...

Codul Civil prevede:
Art. 1.351. - (1) Dacă legea nu prevede altfel sau părtile nu convin contrariul, răspunderea este înlăturată atunci când prejudiciul este cauzat de fortă majoră sau de caz fortuit.
(2) Forta majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.
(3) Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevăzut si nici împiedicat de către cel care ar fi fost chemat să răspundă dacă evenimentul nu s-ar fi produs.
(4) Dacă, potrivit legii, debitorul este exonerat de răspundere contractuală pentru un caz fortuit, el este, de asemenea, exonerat si în caz de fortă majoră

Art.254 alin.2 C.mun.: Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere PasatGeorge PasatGeorge Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema. Am incheiat un contract de inchiriere, avand ca obiect un teren agricol in suprafata de 30Ha, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare forta majora coronavirus sorinion61 sorinion61 Buna ziua, Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului. Cand am ... (vezi toată discuția)
Sarcina - situatie de forta majora? grandanat grandanat Sarcina (mai exact perioada de lauzie) care impiedica exercitarea unui contract comercial (intre PFA si SC), poate fi considerata forta majora ? (vezi toată discuția)