avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate Uwgja

Activitate Uwgja

Bună ziua!
Am o chestiune legată de un apartament moștenire de la părinți. Mama trăiește și are jumătate din apartament (divorțată de tata, dar nu a părăsit niciodată apartamentul), iar cealaltă jumătate este împărțită la 3 frați (succesiune după moartea tatălui). În apartament a rămas fratele meu, care este plecat de 3 ani prin Germania, Olanda sau cine știe pe unde, pt ca a refuzat sa mai tina legătura cu membrii familiei. Am trecut pe la apartament de curând și am găsit dezastru, adică pereți sparți, curent electric neplătit, gaze, asociație, gunoi și altele cu mult înainte să plece, el fiind și alcoolic și agresiv fizic. Pe lângă aceste datorii el are și alte executări silite de la diferite firme de împrumut nebancare și DIGI, Vodafone, adică multe datorii.
Acum sora mea trece printr-un divorț și vrea să se mute în apartamentul părinților. Noi vrem să-i cedăm (eu și mama), dar nu reușim să dăm de el. Ce putem face să i se stabilească o sulta? Ca la întoarcerea în țară să beneficieze de moștenirea primită. Noi am putea să-i achităm din datorii din această sumă?
Putem să-l acționăm în instanță pt a stabili valoarea apartamentului? Chiar și în lipsa lui? Dacă el vrea, îi putem lasă apartamentul, dar să ne primim cota conform evaluării. Mulțumesc!