avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am o chestiune legată de un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am o chestiune legată de un apartament moștenire ...

Bună ziua!
Am o chestiune legată de un apartament moștenire de la părinți. Mama trăiește și are jumătate din apartament (divorțată de tata, dar nu a părăsit niciodată apartamentul), iar cealaltă jumătate este împărțită la 3 frați (succesiune după moartea tatălui). În apartament a rămas fratele meu, care este plecat de 3 ani prin Germania, Olanda sau cine știe pe unde, pt ca a refuzat sa mai tina legătura cu membrii familiei. Am trecut pe la apartament de curând și am găsit dezastru, adică pereți sparți, curent electric neplătit, gaze, asociație, gunoi și altele cu mult înainte să plece, el fiind și alcoolic și agresiv fizic. Pe lângă aceste datorii el are și alte executări silite de la diferite firme de împrumut nebancare și DIGI, Vodafone, adică multe datorii.
Acum sora mea trece printr-un divorț și vrea să se mute în apartamentul părinților. Noi vrem să-i cedăm (eu și mama), dar nu reușim să dăm de el. Ce putem face să i se stabilească o sulta? Ca la întoarcerea în țară să beneficieze de moștenirea primită. Noi am putea să-i achităm din datorii din această sumă?
Putem să-l acționăm în instanță pt a stabili valoarea apartamentului? Chiar și în lipsa lui? Dacă el vrea, îi putem lasă apartamentul, dar să ne primim cota conform evaluării. Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Actul de intretinere poate fi spart? laura_agapy laura_agapy Buna ziua este vorba despre casa parintilor mei,tatal a murit,mama traieste,fratele meu a murit,am ramas eu,mama fetita fratelui meu si cumnata mea.cumnata ne ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul ... Ndia Ndia Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul tatălui nostru 1/2 din apartament ( certificat moștenitor și intabulare carte funciara), ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)