avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul ...

Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul tatălui nostru 1/2 din apartament ( certificat moștenitor și intabulare carte funciara), iar pe cealalta jumătate în cotă de 1/2 este coproprietar o doamna cu care tatăl meu a stat ( nefiind căsătorit legal) după ce părinții noștrii au divorțat. Doamna are un act translativ de proprietate de dare în plata pentru stingerea sumei de 80.000 Ron. In acest moment doamna ne-a dat în judecată pentru ieșirea din indiviziune și obligarea la plata cheltuielilor de judecată . La notar apartamentul a fost calculat la valoarea de 52.000€. Încă nu am luat o hotărâre dacă-i vom plăti partea sau îl punem în vânzare, dar as vrea sa știu suma pe care o va primi doamna este de 80.000 Ron sau jumătate din valoarea apartamentului. Iar cheltuielile de judecată se refera inclusiv la acel procent pe care din cate am citit ea l-a platit când ne-a acționat? Menționez că tatăl nostru a decedat pe 8 decembrie 2021, însă doamna e foarte grăbită și în acest an a avut o atitudine destul de agresiva verbal atât cu mine cât și cu fratele meu. Noi am dezbătut moștenirea in iunie, dar în aprilie doamna ne suna că a găsit cumpărător, si ea vrea 30000€ că așa știe ea că se vând acolo apartamentele. ( ap. este în Buzău , doamna din Iași).
Cel mai recent răspuns: Ndia , utilizator 19:10, 18 Decembrie 2022
doamna va primi cval a jumatate din casa.
Dvs veti plati cheltuielile ocazionate de acest proces.
Aveti banii de sulta ? Adica jumatate din cat va zice evaluatorul ca face ?
Încă nu suntem hotărâți daca să-i dăm sulta sau sa se vanda. Vineri am primit plicul, și avem 25 de zile pentru a depune întâmpinare. Mulțumesc mult pentru răspuns!
Intampinarea e raspunsul la cererea ei, vedeti ce cere, cat...
Era mai bine pt dvs sa evitati procesul si sa va fi hotarat mai repede, acum va costa.
Iar cheltuielile de judecată se refera inclusiv la acel procent pe care din cate am citit ea l-a platit când ne-a acționat?

Si la ala, adica taxa de timbru, onorariul avocatului ei, al expertului etc, Veti plati doar daca pierdeti procesul, daca doameni i se incuviinteaza cererea asa cum a solicitat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Să evităm procesul...trebuie sa explic câteva lucruri cu iz de telenovela pentru a înțelege situația. Doamna daca se putea de la morga sa dezbatem moștenirea, mi-a cerut certificatul de deces, în condițiile în care inca era pandemie, iar tata a murit la Iași și l-am adus la Buzău...eu și fratele meu am avut toată bună voința, dar lucrurile nu se fac bătând din palme. Prin urmare am dezbatut succesiunea la 6 luni după deces, pe 8 noiembrie tatăl meu a făcut anul...au fost și alte cheltuieli...înmormântare, pomeni, ridicat cruce ( era de datoria noastra). Eu, pentru că fratele meu locuiește în Anglia, ca sa facem succesiunea a trebuit să caut actele pe la primărie ( fiindcă doamna ne tot zicea sa dezbatem moștenirea dar a refuzat macar o poza cu dovada că e coproprietar, noi nu am știut de acest act, știam de suma de 80000ron pe care i-a dat-o tatălui, dar atat). Deși avea actul translativ din 2016 la primărie eu am găsit actul vechi in care figurau părinții mei, pentru că nu înregistrase actul la primărie. Toate acestea le-am făcut sub îndrumarea unui notar. Într-un final ca să reușim să facem succesiunea, doamna notar a sunat-o pe doamna în cauză și i-a făcut o programare sa aducă actele. Povestesc toate aceste lucruri să înțelegeți că doamna a îngreunat situația...ea atât spunea că vrea 30000 €, inclusiv în aprilie că a găsit cumpărător, dar noi nu aveam succesiunea făcută. Suntem conștienți că trebuie să-și ia banii, fie că-i dam noi sulta fie prin vânzarea apartamentului, Și sa vă răspund la ce cere...atât scrie să dispună ieșirea din indiviziune și obligarea la plata cheltuielilor de judecată. Aveam la dispoziție 2 ani pentru succesiune, dar repet am făcut-o după 6 luni. Am simțit nevoia sa va povestesc toate aceste lucruri in ideea că în întâmpinare voi spune toate aceste lucruri, demonstrand faptul că noi am fost deschiși, nu am lăsat să treacă prea mult timp, deși tot doamna ne-a împiedicat, plus că lucrurile nu se fac așa repede și necesită și cheltuiala plus venirea fratelui meu din Anglia. Încă un aspect...o data nu ne-a întrebat dacă vrem să-i dăm contravaloarea...
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
Ndia, utilizator
dupa parerea mea, ar trebui sa apelati la un avocat inca de acum cand e de redactat intampinarea.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune sorineldobre sorineldobre Respectele mele tuturor ! Vreau sa fac o succesiune in urma decesului mamei mele in 30.08.2023 . Am succesiunea de pe urma decesului tatalui meu in care masa ... (vezi toată discuția)
Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)
Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)