In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. Obiectul a fost un apartament in Bucuresti, detinut de parintii mei. In acel apartament locuia la vremea respectiva, mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai fratelui meu (unul major si unul minor). Fiecare dintre noi (eu, mama si fratele meu) am primit cate un certificat de mostenitor, fiecare cu cota lui parte din acel apartament. La 4 luni dupa aceea a decedat si fratele meu. Iar in casa au ramas mama, cumnata mea si cei doi copii ai fratelui meu. Dupa incheierea actului de succesiune (cat inca mai traia fratele meu) nu am fost despagubita (sulta) pe partea de mostenire dupa tatal meu, care mi-a revenit mie. Nu intentionez sa ma mut acolo, nu intentionez sa dau pe nimeni afara din casa, vreau numai sa fiu despagubita. Nici fratele meu cat a trait, dar nici cumnata mea dupa aceea, nu si-au exprimat pozitia fata de acest lucru. Eu am considerat ca, dupa atatea necazuri in familie, sa nu deschid acest subiect. De curand, la un an de la decesul fratelui meu, am adus in discutie fata de mama mea, ca doresc sa fiu despagubita. Ea mi-a spus ca voi fi. Dar inca nu am vazut nici un demers in acest sens. Nu mama mea trebuie sa faca acest lucru, stiu, dar ce ar trebui....care ar fi mai exact pasii de urmat? Ce ar trebui sa fac eu pentru a intra in posesia sultei. Pentru ca nu pot astepta la infinit si sa mi se spuna mereu ca nu au bani si ca trebuie sa-i stranga. Ce trebuie facut practic? Eu locuiesc in alt oras, nici nu stiu daca sunt trecuta in cartea funciara. Fratele meu cand traia, dupa succesiune, mi-a spus ca a fost la administratia financiara sa inregistreze documentul, conform legii. Dar la cadastru nu stiu daca figurez. Eu locuiesc in alta localitate, nu sunt in Bucuresti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
ContSters141818 , utilizator
12:03, 16 Februarie 2012