avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire-Mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire-Mostenitor

In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. Obiectul a fost un apartament in Bucuresti, detinut de parintii mei. In acel apartament locuia la vremea respectiva, mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai fratelui meu (unul major si unul minor). Fiecare dintre noi (eu, mama si fratele meu) am primit cate un certificat de mostenitor, fiecare cu cota lui parte din acel apartament. La 4 luni dupa aceea a decedat si fratele meu. Iar in casa au ramas mama, cumnata mea si cei doi copii ai fratelui meu. Dupa incheierea actului de succesiune (cat inca mai traia fratele meu) nu am fost despagubita (sulta) pe partea de mostenire dupa tatal meu, care mi-a revenit mie. Nu intentionez sa ma mut acolo, nu intentionez sa dau pe nimeni afara din casa, vreau numai sa fiu despagubita. Nici fratele meu cat a trait, dar nici cumnata mea dupa aceea, nu si-au exprimat pozitia fata de acest lucru. Eu am considerat ca, dupa atatea necazuri in familie, sa nu deschid acest subiect. De curand, la un an de la decesul fratelui meu, am adus in discutie fata de mama mea, ca doresc sa fiu despagubita. Ea mi-a spus ca voi fi. Dar inca nu am vazut nici un demers in acest sens. Nu mama mea trebuie sa faca acest lucru, stiu, dar ce ar trebui....care ar fi mai exact pasii de urmat? Ce ar trebui sa fac eu pentru a intra in posesia sultei. Pentru ca nu pot astepta la infinit si sa mi se spuna mereu ca nu au bani si ca trebuie sa-i stranga. Ce trebuie facut practic? Eu locuiesc in alt oras, nici nu stiu daca sunt trecuta in cartea funciara. Fratele meu cand traia, dupa succesiune, mi-a spus ca a fost la administratia financiara sa inregistreze documentul, conform legii. Dar la cadastru nu stiu daca figurez. Eu locuiesc in alta localitate, nu sunt in Bucuresti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 12:03, 16 Februarie 2012
Ca sa primiti sulta, dvs impreuna cu ceilalti mostenitori trebui sa faceti partaj. Fie pe cale amiabila la notar fie in caz de neintelegere la instanta. Prin certificatul de mostenitor pe care il aveti vi s a stabilit cota parte din mostenire . Acum puteti sa cereti iesirea din indiviziune, adica patajul, pentru ca nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune, in urma caruia veti prima sulta pentru cota parte ce o mosteniti. In acest sens trebuie dezbatita mostenirea si dupa frate, daca nu este dezbatuta, Astfel ca in actul de partaj veti aparea ca si copartajanti mama dvs, sotia fratelui, copii acestuia si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Intabulare dupa succesiune Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010 s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Mentionez ca in apartament locuia mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai lor. ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune. Îi poate evacua cel care plătește sultele pe ceilalți coproprietari? AlexandraDD AlexandraDD Buna seara , Eu si fratele meu detinem in procent egal un apartament cu trei camere in Bucuresti in urma succesiunii facute dupa decesul mamei noastre. La ... (vezi toată discuția)