avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare dupa succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare dupa succesiune

In anul 2010 s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Mentionez ca in apartament locuia mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai lor. La masa succesorala, in fata notarului, am fost eu (nu locuiesc acolo), mama si fratele meu. Notarul ne-a dat la fiecare cate un certificat de mostenitor, cu cota parte ce revine fiecaruia numai din partea tatalui meu (succesiunea s-a facut numai pe partea tatalui, in urma decesului acestuia). Dupa aceea, fratele meu mi-a spus ca merge sa inregistreze actul la administratia finantelor publice si asa ne-a specificat si notarul, conform legii. Cum pot afla daca l-a inregistrat? Eu nu locuiesc in Bucuresti (unde este apartamentul).
Dupa aceea a decedat si fratele meu. Au ramas in apartament mama, cumnata mea si cei doi copii (ai fratelui meu-decedat si ai cumnatei mele). Se poate vinde apartamentul fara acordul meu? Trebuie facuta intabulare? Sau ceea ce a inregistrat fratele meu cand traia, la Finante, este suficient. Apar oare si eu in cartea funciara a imobilului? Mentionez ca nu am fost inca despagubita (nu mi-am primit partea mea de bani pe cota care imi revine de la tatal meu). Dar am acel act de mostenitor pe cota parte.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 22:04, 25 Ianuarie 2012
daca aveti un certificat de mostenitor in care se constata ca dumneavoastra vi se cuvine o cota oarecare din acel apartament trebuie sa stiti ca vanzarea apartamentului nu se poate face fara intabularea prealabila a dreptului de proprietate. intabularea se va face pe baza certificatului de mostenitor, al contractului de vanzare-cumparare initial si al unor certificate fiscale care sa ateste existenta in rolul fiscal al vanzatorilor precum si plata tuturor taxelor si impozitelor locale la zi. Astfel, in cartea funciara veti figura drept coproprietar iar vanzarea apartamentului nu se va putea face fara acordul dumneavoastra.
Totusi, fiecare dintre coproprietari isi poate instraina fara acordul celorlalti cota parte adica fiecare dintre coproprietari isi poate vinde sau dona partea ce i se cuvine din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dezbaterii succesiunii scorpymb scorpymb De curind a decedat mama si as dorii ce acte sunt necesare pt intrducerea succesiunii.Mama a detinut in comun cu doi verisori doua parcrcele de padure si ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)