avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare dezbaterii succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare dezbaterii succesiunii

De curind a decedat mama si as dorii ce acte sunt necesare pt intrducerea succesiunii.Mama a detinut in comun cu doi verisori doua parcrcele de padure si exista doar un titlu de proprietate pentru toti trei.Terenul este dobindit in urma unei mosteniri.As dori sa ma ajutati pentru ca nu stiu ce pasi trebuie urmati.Succesori sunt 2 (eu si fratele).mentionez ca toti propritarii sunt de acord sa vindem acele pacele si am dori sa le vindem impreuna pentu nu a parcela padurea.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionela Bâc , Avocat 10:22, 8 Iulie 2016
Bună ziua,

Înainte de toate, va trebui să mergeți la un notar din circumscripția ultimului domiciliu al mamei dumneavoastră, cu actele pe care le aveți, iar notarul vă va spune ce vă lipsește. Titlul de proprietate, în original, la cine este? La succesiunea ce se va dezbate după mama dumneavoastră veți veni împreună cu fratele, dacă tatăl nu mai trăiește sau dacă părinții au fost divorțați.
La notar, pentru a se putea dezbate succesiunea, va trebui să meargă și ceilalți doi verișori ai mamei, pentru a declara cotele de proprietate. De pildă, fiecare dintre ei declară că deține o cotă de 1/3 din bun, iar notarul va proceda la dezbaterea succesiunii după mama dumneavoastră pentru cota ce-i revine ei, adică de 1/3.
Ulterior, în baza titlului și a certificatului de moștenitor, se va face o carte funciară, trebuind să luați legătura cu un topograf, pentru întabulare.
Mai departe, dacă veți dori vânzarea terenurilor și vă înțelegeți cu fratele și cu ceilalți doi coproprietari, veți putea vinde fără probleme, fără a mai ieși din indiviziune.
Dacă nu vă veți înțelege, în schimb, va fi nevoie să ieșiți din indiviziune spre a putea inidividualiza exact parcela care vă revine și pentru a o putea vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren extravilan cfilip20 cfilip20 Buna dimineata. Va prezint urmatoarea situatie: Bunicul mamei mele a detinut o parcela de pamant la tara, cred ca este vorba de 13 hectare. A avut trei ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei Elena 47 Elena 47 buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute ... (vezi toată discuția)
Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)