avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate ClaseviciIlinca

Activitate ClaseviciIlinca

Am vechime de muncă în R.Moldova 15 ani. După angajare in Romania am vechime de 11 ani. La angajarea din Romănia, vechimea din MD nu s-a luat în calcul. Întrebarea mea este ce se va întămpla la atingerea vărstei de pensionare?
Am terminat facultatea în 1994, , durata de 5 ani, plus ca am un grad de handicap, hipoacuzie, și nu ma simt confortabil sa fac studii de lunga durata. E obligatoriu sa fac master de 2 ani sau fac studii postuniversitare acreditate 4 luni?

Cornel Vasile a scris:

Potrivit H.G. nr. 867/2015, candidații pentru ocuparea funcției de conducere trebuie să fie absolvenți de studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul psihologie, asistență socială sau sociologie, cu vechime de minimum 2 ani în domeniul serviciilor sociale, sau absolvenți cu diplomă de licență ai învățământului superior în domeniul juridic, medical, economic sau al științelor administrative, cu experiență de minimum 5 ani în domeniul serviciilor sociale.

Cand ati terminat facultatea ?

Bună ziua, ms frumos de răspuns. În caz de fac o specializare postuniversitara, în servicii sociale, este ok?

POPA GHEORGHE a scris:

Daca doriti sa va pastrati postul de sef trebuie sa faceti masterul respectiv.

Buna ziua. Am studii superioare pedagogice(licență). Sunt angajată contractual în cadrul unui serviciu social (șef centru) de 11 ani, vechime. După această experiență, angajatorul mă obligă să fac studii postuniversitare(master) în asistență socială deoarece candidații pentru ocuparea funcției de conducere trebuie să fie absolvenți cu diplomă în domeniul psihologie, asistență socială, sociologie, juridic, medical, economic și al stiințelor administrative, conform HF 867/2015. privind Nomenclatorul serviciilor sociale. La momentul angajării nu mi s-a specificat această cerință. Cum procedez ? Mulțumesc.