avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Iandrei99

Activitate Iandrei99

Răspuns la discuția Vecin galagios
Locuiesc într un sat, nu avem politie locala

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Sunati la Politia Locala. Cu cat mai multi vecini care fac reclamatie, cu atat mai bine. Atentie, nu sunati la 112!

Discuție Vecin galagios
Am un vecin care de un an și ceva tipa, urla, fluiera zilnic la diverse ore, 6dimineta, 7seara, 3noaptea etc. E bătrân, cel mai probabil are și probleme psihice, d asta am tot acceptat pana acum atât eu cât și ceilalți vecini și nici nu am sunat la politie, dar ne am cam saturat... nu ne putem odihni, am vecini care au copii mici... dacă sunam la politie, cel mai probabil nu se rezolva nimic, maxim ii da amenda dar v a continua sa facă gălăgie. Ce putem face? Ma gândeam sa sunam de câteva ori la politie, ca politia sa constate și astfel sa avem dovada ca deranjează liniștea publica la diverse ore dar după? Depunem plângere penala, îl dam în judecata? Ce putem face?

Am un credit la un ifn, am văzut ca a fost declarata constituțională legea care plafonează dobânzile. Ma poate ajuta cineva sa găsesc textul de lege sau numărul legii?
Din ce am înțeles dobanda maxima va fi de de maxim 1% pe zi pentru creditele mai mici de 5000ron și nu se poate plăti mai mult de dublul sumei împrumutate.

Eu am luat anul trecut 1800lei și de atunci plătesc lunar 6-700lei doar dobanda fără sa scadă din valoarea creditului. Deci am plătit cu mult peste dublul sumei împrumutate. Odată cu promulgarea legii pot scăpa de aceasta datorie? Sau trebuie sa plătesc dublul sumei din momentul în care e promulgata?