avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Lege plafonare dobânzi ifn
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Lege plafonare dobânzi ifn

Am un credit la un ifn, am văzut ca a fost declarata constituțională legea care plafonează dobânzile. Ma poate ajuta cineva sa găsesc textul de lege sau numărul legii?
Din ce am înțeles dobanda maxima va fi de de maxim 1% pe zi pentru creditele mai mici de 5000ron și nu se poate plăti mai mult de dublul sumei împrumutate.

Eu am luat anul trecut 1800lei și de atunci plătesc lunar 6-700lei doar dobanda fără sa scadă din valoarea creditului. Deci am plătit cu mult peste dublul sumei împrumutate. Odată cu promulgarea legii pot scăpa de aceasta datorie? Sau trebuie sa plătesc dublul sumei din momentul în care e promulgata?

Alte discuții în legătură

Card de credit Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am ... (vezi toată discuția)
Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)
Creanta catre institutie nebancara tudorioan tudorioan O institutie nebancara acorda un credit pentru nevoi personale unei persoane fizice in cuantum de 6.000 lei. Timp de 11 luni imprumutatul isi achita ratele ... (vezi toată discuția)