avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Activitate Lupu Georgiana

Activitate Lupu Georgiana

Mulțumesc mult. Va doresc numai bine! Cu stima


Cornel Vasile a scris:

Art.56 alin.4 |C.mun. ...nu se aplica in situatia in care este vorba despre pensionarea cu reducerea varstei standard de pensionare.

Spuneti-i sefei de la personal sa citeasac art.118 din Legea 263/2010 si atunci sa va informeze corect in privinta cumului pensiei cu salariul.

Mulțumesc mult Va rog, sa ma ajutati si cu procedura: Verbal am acceptul conducerii pt a fi mentinuta in activitate dupa pensionare, dar sefa de la personal spune ca nu e legal sa cumulez cele 2 venituri, pt ca:
Casa de pensii va trimite decizia si la instituție , caz in care, conf. Codul muncii , ar trebui incetarea contractului, iar cererea cu acord cf. art 56 (4) precizeaza doar Varsta standard, fara sa se mentioneze si "cu reducere de varsta", cum procezez?

Cornel Vasile a scris:

Puteti cumula pensia cu salariul .

Cumul pensie cu salariu
Sunt in activitate la o institutie de stat, am o vechime in munca de 36 ani din care 2 ani in grupa a 2-a. Varsta standard de pensionare va fi in data de 24.02.2025. (62 de ani si 4 luni). Cu reducerea de 8 luni pt grupa as fi putut depune dosarul de pensionare pt. limita de varsta in data de 24.06.2024, însă nu l am depus pt. ca nu stiu cum este procedura pt a cumula cele 2 venituri. Dacă solicit printr-o cerere (către conducerea inst.) continuarea activitatii (cf. Codul Muncii) si apoi depun dosarul pana la 1 sept., pot cumula pensia cu salariu? Sau trebuie sa lucrez pana in februarie 2025 cand indeplinesc varsta standard? Va mulțumesc