Pot incerca sa deschid divortul in Brasov?
Nici eu nici ea nu avem nici o treaba cu Brasovul, dar as cunoaste un avocat in Brasov si mi-ar cumva mi-ar conveni mai mult.
Casatoria a avut loc in Iasi cind eram studenti. Nu aveam domicilul stabil de Iasi trecut in buletin, caci stateam la camine studentesti si astea nu se treceau in buletin.
Eu sunt din Suceava, ea e din Vaslui. Ultimul meu domiciliu stabil de pe buletin e din Suceava. La ea e de Vaslui.
Divortul va fi cu acord comun.
Sunt casatorit de vre-o 6 ani, insa separat de sotie de vre-o 2 ani caci eu lucrez in SAU iar ea in Canada.
In timp aceasta distanta a racit relatia intre noi, suficient de mult cit sa ne dorim amindoi sa divortam.
Important de mentionat este faptul ca nu avem copii din mariajul nostru.
Care este metoda cea mai simpla de a divorta cu acordul ambelor parti, pentru cetatenii romani aflati in strainatate?
Problema este ca am vrea sa depunem actele unde se depun ele (din cite am inteles eu asta se face la la judecatoria din Romania de unde apartin eu sau ea) insa nu prea avem timp sa calatorim in tara si am vrea sa evitam pasul de a veni personal.
Este adevarat ca la divortul cu acordul ambelor parti doar barbatul poate depune actele de divort, sau o poate face si sotia?
Oricum, intrebarea principala e daca putem divorta cu acordul ambelor parti fara a mai fi nevoiti sa ne prezentam personal la judecatorie (si deci sa evitam un calatorie in tara).