avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate MCornelia72

Activitate MCornelia72

Bună ziua!
Doresc detalii cu privire la următoarele situații:
1. O persoană efectuează într-o lună atât ore suplimentare, dar și muncă într-o zi de sărbătoare legală, de exemplu pe 14 august 8h suplimentare iar pe 15 august 8h conform graficului lunar.
În cazul în care i se oferă liber într-o alta zi a lunii pentru a compensa pentru ziua de 15 august, rezultă că doar pentru ziua de 14 trebuie să i se plătească sporul de 75% la salariu?
2. Pentru persoana cu contract parțial care își efectuează norma într-o zi de sărbătoare (exemplu: trebuie sa lucreze 10 zile pe luna, iar una dintre aceste zile pica in data de 15 august), corect ar fi sa i se acorde sporul de 100% sau ca luna viitoare sa lucreze doar 9 zile, nu?
Va mulțumesc pentru ajutor!

Cornel Vasile a scris:

Corect .. dar daca valoarea este mai mica decat salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă, se acorda acesta

Va mulțumesc pentru răspuns!
Incă o întrebare daca imi permiteti, dacă contractul a încetat la data de 22 iulie, pentru calculul indemnizației se vor lua în calcul lunile aprilie, mai si iunie, corect?

Buna ziua!
In urma incetarii contractului de munca mi-au fost platite zilele de CO ramase dupa urmatoarea formula: Salariu brut ÷ numarul total de zile de CO la care as fi avut dreptul într-un an (in cazul meu 35) × numarul de zile de CO ramase.
Eu stiam ca se calculeaza din media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu. Vă rog să îmi spuneti daca pentru încetarea contractului se foloseste o alta formula de calcul.