Buna ziua. In aceasta vara vreau sa îmi transfer copilul care a terminat clasa a 9-a la alt liceu în alt oraș. Vrea să meargă tot pe același profil,deci nu îl va schimba , și are media mult mai mare decât cea a ultimului din clasa. Dacă îi fac viza de flotant pentru schimbarea de domiciliu, exista vreo șansă să NU fie primit în acea clasa? Locuri mă gândesc că sunt că în acel liceu sunt și cu 33 de elevi,iar acum sunt 29. Ce pot face să îmi fie 100% sigur acel transfer ? Pentru că nu am cum sa îl mai las la liceul vechi deoarece ii schimb domiciliul. Ar trebui sa vorbesc cu directorul sau nu e nevoie? Se pot depune cereri de transfer la 2 licee ? Pentru siguranța
Poți sa te plângi la inspectorat daca va fi cazul, nu e necesar sa ajungi la judecata.
Asteapta sa vezi daca se aproba transferul, inclusiv de liceul unde vrei sa te transferi.
N as merge pe dat in judecata neaparat aici pentru ca si in alta parte ai sanse mari sa dai peste acelasi bullying care e oricum omniprezent atat in scoli cat si in societate.
Mai repede te as sfatui sa incerci sa obtii sprijin de specialitate pentru a sti cum sa abordezi bullying ul, sa afli ca de fapt nu este despre tine ci despre ceilalti si modul cum ei se simt si reactioneaza raniti fiind, as cauta un psiholog cu care sa relationez ok si care sa te sprijine in devoltarea ta emotionala.
In alta ordine de idei, fiind minora orice actiune in justitie va trebui sa fie facuta cu acordul parintilor tai care sa semneze actiunea.
Ai cerut transferul prin cerere scrisa și nu ti l-au dat?