Mica recalculare a pensiei pentru veniturile suplimentare se face retroactiv (de când s-a ieșit la pensie ,cazul meu 2013,)sau de 1.03.2025?Cum e legal?
Adunând punctajul anual realizat am văzut că în deciziile primite la ieșirea la pensie (am ieșit în 2013)punctajele pentru perioadele asimilate(facultate și armata )sunt scoase.Acum la Recalculare se adaugă asa cum scrie la art.14 al.1si al4?Multumesc
După ieșirea la pensie am mai lucrat 3ani la o firma privata timp în care am luat și pensie și salariu. Pentru acea perioada am decizie cu perioada de cotizare și un număr de puncte. Intrebare: Acea perioada de 3ani precum și numărul de puncte pentru acei se adaugă la Recalculare?
Bună ziua,
Numărul de puncte la data ieșirii la pensie era de 62,90374 care era alcătui din:
56,99572 realizat în condiții normale
5,90771 pentru pensia suplimentara conform art168/legea 263/2010 (alte conditii)
0,00031 art 99 alte stagii
Și un indice de corecție 1,06 conf.art 170.
As dori sa știu care e în realitate punctajul care se ia în calcul la recalculare ?
Cu respect! Victor
După ieșirea la pensie am lucrat încă 3 ani la aceeași firma privata pentru care am primit încă 4 puncte la cele 62 cu care am ieșit la pensie.Mentionez ca în aceasta perioada am cumulat pensia cu salariu.Intrebare:la recalculare se adaugă aceste puncte,.respectiv cei trei ani la vechime?Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Stagiultotal de cotizare realizat este de 46 ani din care 4oani în condiții normale și 5 ani perioade asimilate.(facultate).Intrebare: Care este vechimea ce se ia în calcul pentru recalculare?