avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Numărul de puncte la data ieșirii la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Numărul de puncte la data ieșirii la pensie era ...

Bună ziua,
Numărul de puncte la data ieșirii la pensie era de 62,90374 care era alcătui din:
56,99572 realizat în condiții normale
5,90771 pentru pensia suplimentara conform art168/legea 263/2010 (alte conditii)
0,00031 art 99 alte stagii
Și un indice de corecție 1,06 conf.art 170.
As dori sa știu care e în realitate punctajul care se ia în calcul la recalculare ?
Cu respect! Victor
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:27, 24 August 2024
la 62,90374 puncte se vor adauga si punctele de stabilitate.
După ieșirea la pensie am mai lucrat 3ani la o firma privata timp în care am luat și pensie și salariu. Pentru acea perioada am decizie cu perioada de cotizare și un număr de puncte. Intrebare: Acea perioada de 3ani precum și numărul de puncte pentru acei se adaugă la Recalculare?
Intra in total puncte realizate si cele aferente acelei perioade, dar pentru ele nu vi se acorda puncte de stabiltate.
Adunând punctajul anual realizat am văzut că în deciziile primite la ieșirea la pensie (am ieșit în 2013)punctajele pentru perioadele asimilate(facultate și armata )sunt scoase.Acum la Recalculare se adaugă asa cum scrie la art.14 al.1si al4?Multumesc
Dacă stagiul asimilat este menționat în anexa deciziei,atunci să fiți convins că a intrat în calculul pensiei.

~ final discuție ~