avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Popavalentinflorin

Activitate Popavalentinflorin

Va multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Stabilirea atributiilor corespunzatoare fiecarui salariat, concretizate in fisa postului, reprezinta prerogativa exclusiva a angajatorului, care se va raporta, desigur, la obligatiile principale pe care si le asuma salariatul la incheierea contractului individual de munca.

In speta, din ce ati postat reiese ca aceste atributii nu sunt in legatura cu postul ocupat, situatie in care puteati semna fisa postului sub rezerva legalitatii acelor atributii.

Buna ziua,

Este legal ca la fisa postului pentru o pozitie de executie sa fie adaugate un numar de zece atributii de conducere?
Pozitia de shiftleader nu e pozitie de conducere?
Fostii colegi care sunt incadrati pe acelasi post(administrator retele) , nu au aceste 10 atributii pe care le am eu in fisa postului, atributii ce corespund unui alt cod COR.
La un moment dat stiu ca nu era legal.
Multumesc frumos!
Cornel Vasile a scris:

@ Popavalentinflorin

Dati - ne mai multe detalii despre problema dvs.

Asa am sa fac, va multumesc frumos pentru sfat si pt timpul dumneavoastra!

Cornel Vasile a scris:

1. Nu exista obligatia legala de a-i anunta ca sunteti in plata stimulentului de insertie, dar ca o masura de protectie pentru dvs ii puteati anunta.

2. OUG 111/2010
art.25 alin. (2) : Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
..........
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1) și (2);
.....

In opinia mea, incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. intra sub incidenta acestui text de lege.

In speta, puteti promova o actiune in instanta.

Buna ziua,

In perioada in care am fost in CCC am fost contactat de un alt angajator (26 iunie) si mi s a facut o oferta. In data de 4 iulie am revenit din CCC la vechiul angajator conform cererii mele inainte catre vechiul angajator (cu30 de zile inainte) conform procedurii de obtinere a stimulentului de insertie. Apoi in data de 8 iulie semnez noul contract cu angajatorul nou si in data de 11 iulie se incheie contractul cu vechiul angajator(cu acordul partilor). In data de 10 iulie e e prima mea zi de lucru la noul angajator. Se suprapun datele, dar am inteles ca legea nu interzicea acest lucru. Beneficiez in continuare de stimulent de insertie pt ca data CIM vechi=data CIM nou
La noul angajator am avut o perioada de 90 de zile de proba, iar dupa 45 de zile mi se inceteaza CIM fara nicio explicatie.
Este legala incheierea CIM ? Ei zic ca nu le am spus in scris ca beneficiez de spor insertie, si ca isi asuma orice masura legala. dar nu scrie niciunde in lege ca trebuie sa anunt acest lucru pe noul angajator.

Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

@ Popavalentinflorin

Dati - ne mai multe detalii despre problema dvs.

Buna , poti te rog sa mi dai un feedback? Ma aflu exact in aceeasi situatie. Multumesc mult