avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare CIM in perioada de plata a stimulentului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare CIM in perioada de plata a stimulentului de insertie

Bună ziua, revin în atenția dvs cu o noua situație cu rugămintea de a a-mi oferi un sfat.
Am schimbat angajatorul după întoarcerea din CIC, făcând toate demersurile necesare pentru a primi stimulentul de inserție, dosarul a fost aprobat, în consecință mă aflu în plata stimulentului. În noul contract de munca am, desigur o perioada de proba, de 90 de zile, începând cu 15. 06.2020, prima zi de munca, până la 22.09.2020. Mi s-au acordat câteva zile de concediu( practic in organizarea interna este obligatoriu ca până la 1 septembrie toți angajații sa aibă un anumit număr de zile rămase, pentru pierde anumite privilegii, fapt nespecificat in CIM) iar la întoarcerea din concediu, mi s-a dat o notificare scrisă prin care sunt înștiințata ca se încetează raporturile de muncă, invocând faptul că sunt în perioada de proba. Nimeni nu a pus problema faptului că beneficiez de stimulent de inserție, motivând ca nu au știut. După cum știți, adeverința solicitata la dosarul de stimulent nu are un format specific, ea trebuie doar să ateste calitatea de angajat.
Va rog sa ma sfătuiți cum ar trebui să procedez, considerând că nu este nici corect, nici legal. Din câte am înțeles, atâta timp cât beneficiez de stimulent nu au voie să înceteze raporturile de muncă, va rog să-mi comunicați care sunt normele si cadrul legal in vigoare, in contextul actual, ținând cont de modificările legislative pe fondul pandemiei
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Popavalentinflorin , utilizator 13:59, 31 August 2024
OUG 111/2010
art.25
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1);
......

(4) Prevederile alin. (2) și (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Puteti contesta in instanta decizia de incetare.
Termen : 45 de zile de la data comunicarii deciziei
Instanta: Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Multumesc frumos pentru raspuns, acesta a fost si argumentul meu, insa ma intereseaza daca nu cumva se pot prevala de faptul ca in alineatul urmator , scrie "(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a
salariatei/salariatului în unitate"? Eu nu am revenit, sunt nou angajata, ma incadrez in aceasta situatie? Legea nu spune nimic concret, si ma gandesc ca un avocat experimentat, ar putea invoca aceasta diferenta de termeni... Ce parere aveti?
Nu va incadrati la aceasta situatie., ci la situatia : salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție
Bună ziua, aș mai avea o ultimă întrebare: in cazul în care merg în instanță, aș avea câștig de cauză, chiar in cazul în care ei susțin că decizia lor este corecta, datorită faptului că nu au știut de calitatea mea de beneficiar de stimulent? Sunt hotărâți sa meargă pe această idee, chiar și în instanță. Nu aș vrea să pierd timp și bani aiurea... Cunosc destule cazuri in care s-a făcut recurs, și angajații au ajuns sa plătească daune angajatorului. A avut cineva o astfel de experienta?
Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti in instanta.

Alte discuții în legătură

Salariata revenita la serviciu din ccc RalukElena RalukElena Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am revenit la serviciu de pe data de 04.12.2017, cu 60 de zile inainte de a implini baiatul 2 ani pentru a ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la munca dupa cic un an Tello Tello Buna seara, Solicit parerea unei persoane avizate in urmatoarele probleme: 1.Sunt in perioada de crestere a copilului pana la un an, deci copilul meu pe ... (vezi toată discuția)
Drept anagajat Pachia L Pachia L Buna ziua!eu si sotul lucram in cadrul aceeasi companii, doar ca el este pe postul de manager. Sotul doreste sa demisioneze, iar eu doresc sa raman. Problema ... (vezi toată discuția)