Bună ziua, revin în atenția dvs cu o noua situație cu rugămintea de a a-mi oferi un sfat.
Am schimbat angajatorul după întoarcerea din CIC, făcând toate demersurile necesare pentru a primi stimulentul de inserție, dosarul a fost aprobat, în consecință mă aflu în plata stimulentului. În noul contract de munca am, desigur o perioada de proba, de 90 de zile, începând cu 15. 06.2020, prima zi de munca, până la 22.09.2020. Mi s-au acordat câteva zile de concediu( practic in organizarea interna este obligatoriu ca până la 1 septembrie toți angajații sa aibă un anumit număr de zile rămase, pentru pierde anumite privilegii, fapt nespecificat in CIM) iar la întoarcerea din concediu, mi s-a dat o notificare scrisă prin care sunt înștiințata ca se încetează raporturile de muncă, invocând faptul că sunt în perioada de proba. Nimeni nu a pus problema faptului că beneficiez de stimulent de inserție, motivând ca nu au știut. După cum știți, adeverința solicitata la dosarul de stimulent nu are un format specific, ea trebuie doar să ateste calitatea de angajat.
Va rog sa ma sfătuiți cum ar trebui să procedez, considerând că nu este nici corect, nici legal. Din câte am înțeles, atâta timp cât beneficiez de stimulent nu au voie să înceteze raporturile de muncă, va rog să-mi comunicați care sunt normele si cadrul legal in vigoare, in contextul actual, ținând cont de modificările legislative pe fondul pandemiei